Üye Girişi

Bir hesabınız mı var? Giriş Yap

Bir hesabınız mı var? Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

MNG Turizm Tur Yurt Dışı Turları Özbekistan Turları Kırgızistan - Kazakistan - Özbekistan İpek Yolu Rotası Turu THY ile 8 Gece - Tüm Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil
Tur Kodu: 23-01501

Kırgızistan - Kazakistan - Özbekistan İpek Yolu Rotası Turu THY ile 8 Gece - Tüm Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil

Asya'yı gezmeye Bişkek ile başlıyoruz, 6 destinasyonu ziyaret edip Hive'ye ulaşıyoruz.

Bişkek - Almatı - Taşkent - Semerkand - Buhara - Hive THY ile İstanbul - Bişkek / Ürgenç - İstanbul 8 Gece 9 Gün Kalkış Yeri: İstanbul Vizesiz Tur
2.397,00 USD
den başlayan fiyatlar
Biz Sizi Arayalım Canlı Destek Çevrimiçi

- -

  • 16.06.2024 - 24.06.2024
  • 14.07.2024 - 22.07.2024
  • 31.10.2024 - 08.11.2024
  • 10.11.2024 - 18.11.2024
1 Oda 2 Yetişkin
1
Oda Ekle

Tur Programı

MNG Turizm güvencesi ile Asya'yı gezmeye başlıyoruz.
Tüm Turlar Dahil!!!
Tüm Akşam Yemekleri Dahil!!!
Seyahat Sağlık Sigortası Dahil!!!(65 yaş üzeri sürprim farkı uygulanır)


1. Gün ISTANBUL – BİŞKEK

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’na ait sefer ile Bişkek’e hareket. Varışımızın ardından pasaport ve giriş işlemlerimizi tamamlayarak, alanda bizi bekleyen aracımız ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek turumuza başlıyoruz. Turumuzda, Pobeda Meydanı (Zafer Meydanı), Duboviy Parkı (Oak Park), Merkez Ala-Too Meydanı, Ulusal Sanat Müzesi, Enstrüman Müzesi, Ulusal Filarmoni ve diğer birçok ilgi çekici yerleri ziyaret edeceğiz. Ancak Asya Çarşımızı ziyaret etmeden Bişkek turumuz henüz tamamlanmış değil. Burada hareketli yerel hayatın birçok fotoğraflarını çekme imkânı bulacaksınız. Bu çarşı kumaş ürünlerin, mal satan ve satın alanlar ile renkli halıların pazarıdır. Gezi sonrası yerel restoranda geleneksel akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemeğimizin ardından otele transfer ve geceleme otelimizde.

2. Gün BİŞKEK – KORDAY SINIRI – ALMATI

Sabah erken kahvaltımızın ardından Almatı yolculuğumuz için Korday sınırına transferimizi gerçekleştireceğiz. Sınıra varışımızın ardından Almatı şehrine devam edeceğiz. Almatı’ya varışımızın ardından şehir turumuz başlayacak. İlk durak, II. Dünya Savaşı sırasında General Ivan Panfilov'un komutası altında Almatı bölgesinden insanlardan oluşan ve adını alan 28 Panfilov askerinin bulunduğu park. Parkın kendisi yerel halk ve ziyaretçiler için çok popülerdir. Parkın içinde, sonsuzluk ateşi, farklı kahraman karakterlerin anıtlarını, Yükseliş Katedrali'ni, XX yüzyılda güçlü bir depremden sonra yapılan Rus Ortodoks ahşap kilisesi bulacaksınız. Sadece yürüme mesafesinde bulunan, Almatı - “Yeşil Çarşı” veya Yeşil Pazarının turistik cazibesinin tadını çıkaracaksınız. Bu yürüyüş bizi Kazakistan'da yaşayan farklı halkların ana lezzetlerini bulabileceğiniz gerçek oryantal bir pazarı tanımamız için fırsat olacak. Burada yiyecekleri deneyebilir ve açık bir şekilde yerel lezzetli ürünleri çok uygun bir fiyata satın alabilirsiniz. Sonrasında Kazakistan'da tek bir şahin çiftliğinde özel eğitimli şahinler ile muhteşem bir şovun tadını çıkaracağız, onlarla avlanmak, Kazak yaşam tarzının eşsiz özelliklerinden biridir. Gösteride, altın ve cesur kartallar, bir baykuş, bir akbaba ve bir izleyici ile etkileşimde bulunan bir avcı gibi beş tür yırtıcı hayvan var. Almatı yerel restoranında akşam yemeğimizi aldıktan sonra otelimize geri dönüyoruz, sonrasında serbest zaman ve geceleme otelimizde.

3. Gün ALMATI

Sabah kahvaltı sonrası Almatı’dan 40km uzaklıkta yerleşen Hunların Etnografik köyünde Kazakistan geleneksel adetlerini izleyeceğiz.  Öncelikle “Shashu” adı verilen tören ile karşılanıyoruz. Ardından tarihi ve vatansever “Sarbaz Rukhy" takımının eşsiz bir at gösterisi performansını izleyeceğiz. Gösteri esnasında birbirinden farklı geleneksel hareketler sergilenecek, ayrıca gösterinin sonunda halk dansı performansı verilecek. Kazakistan’ın milli ekmeği saylan “Kavurdak, Cent, Kattama”ın nasıl yapıldığını göreceğiz. Öğle yemeğimizi geleneksel çadırlarda alıyoruz. Bu deneyimin ardından turumuza bugünün son durağı yeşil bir tepede 1100 metre yükseklikte bulunan bir park olan Kok-Tobe ziyareti ile noktalayacağız. Burası yerli halk ve turistler arasında oldukça popülerdir. Teleferik boyunca bir gezintiye çıkacağız ve 10 dakika içinde şehrin muhteşem panoramik manzarasını seyredeceğiz. Park ayrıca ziyaretçilerine diğer eğlence hizmetlerini de sunuyor: restoranlar, çocuk oyun alanı, küçük bir hayvanat bahçesi, dönme dolap, hızlı tren ve çok daha fazlası. Almati yerel restoranında akşam yemeğimizi aldıktan sonra otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

4. Gün ALMATI – TAŞKENT

Sabah kahvaltımızın ardından Almatı havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolunun tarifeli uçuşu ile Taşkent’e uçuyoruz. Taşkent’e varışımızı takiben bizi bekleyen aracımızla Taşkent’in eski kesime doğru turumuz başlıyor. Barak Han Medresesinden oluşan Khazrati Imam Kompleksi, Muyi - Mübarek Cami – Halife Osman`ın kendi el yazmasıyla yazmış olduğu Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in kutsal altın saçının bulunduğu cami, Khodja Akhrar Valin`ın Cuma Camisi, Kukeldaş Medreselerini ziyaret edeceğiz. Taşkent’in en canlı pazarı olan ÇARSU oryantal çarşıda alışveriş için serbest zamanımız bulunuyor. Turumuz öğleden sonra Taşkent’in yeni kesiminde devam edecek olup; Bağımsızlık Meydanı, Amir Temur Heykeli, Taşkent Metrosu, Cesaret Anıtı, ve Taşkent TV kulesi (dışarıdan) ile gezilerimizi tamamlayacağız.  Akşam yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
*** Almatı-Taşkent uçuşu, uçuşların durumuna göre bir önceki gün akşam uçuşu ile de gerçekleştirilebilir. 

 

5. Gün TAŞKENT – SEMERKANT

Sabah erken saatlerinde (kahvaltımızı kumanya olarak alacağız) ve Taşkent tren istasyonuna hareket edeceğiz. Afrosiyab Hızlı Treni ile Semerkant’a varışımızın ardından Semerkand şehir turumuza başlayacağız. Rotamızın ilk varış noktası Orta Asya Türk mimarlığının nadir örneklerinden biri olan Registan Meydanı olacak. Registan Meydanı üç medreseden ibarettir: Uluğbey Medresesi, Şiir-Dor Medresesi ve Tilla-Kari Medresesi. Registan Meydanını gördükten sonra fotoğraf molasının ardından gezimize devam ediyoruz. İslamiyeti Orta Asya’ya getiren Qusam Ibn Abbas’ın mezarının da bulunduğu efsanelere konu olan Shahi Zinda Kompleksi, ünlü imparator Timurlenk’in mezarı ile Semerkand’ı kültürel anlamda zirveye taşımış imparatora adanmış Uluğbey Gözlemevi, Merkez Çarşı ve Gur Emir Mozalesi de şehir turu esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Semerkand’da yerel restoranında akşam yemeği sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

6. Gün SEMERKAND - BUHARA

Sabah kahvaltının ardından tren istasyonuna transfer oluyoruz. Afrosiyab hızlı treni ile Buhara’ya hareket edeceğiz. Buhara’ya varışımızı takiben Buhara şehir turumuza başlıyoruz. Buhara şehir turumuz sırasında, Bahaddin Nakşibendi Türbesi, Sitora-i Mohihosa Yazlık Sarayı, Chor Bakr Nekropolisi, Poyi Kalon Ansambli kendine dâhil eden İsmail Somoni Türbesi, Çeşme-i Eyüp Makam Türbesi, Bolo Havuz Camii, Ark Kalesi, Poyi Kalon Minaresi, Kalon Camii, Miri Arab Medresesi, Toki Zargaron, Toki Telpakfuruşon Çarşı gezileri görülecek yerler arasındadır. Maggoki Attori Camii, Lyabi-Khauz Compleksi, Hoca Nesriddin Anıt Heykeli ve Nodir Devonbegi Medresesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından yerel restoranında akşam yemeği sonrası otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

7. Gün BUHARA – HİVE

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Hive’ye hareket ediyoruz. Hive’ye varışımızın ardından yerel restoranda akşam yemeğimizi alıyor ve ardından dinlenmek için otelimize geçiyoruz. Konaklama Hive’deki otelimizde.

8. Gün HİVE

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Hive turumuza başlıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Içhan Kale ve iç kalesi olan Kunya-Ark (Eski Kale), Cuma Camisi, İlam Hoca medresesi ve minaresi, Allah kulu Han Medresesi, Muhammed Emin han, Muhammed Rahim Han medresesi, Şirgazi Han Medresesi, Pehlivan dervaze kapısı, Taşkale Kervansarayı göreceklerimiz arasında. Turumuzun ardından akşam yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz ve konaklama Hive otelimizde.

9. Gün HİVE - ÜRGENÇ - İSTANBUL

Rehberimizin belirlediği saatte check-out yapıyor (kahvaltı box olacaktır) ve Ürgenç havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Türk havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a doğru hareket ediyoruz. İstanbul’a varışımızla birlikte turumuzun sonuna geliyoruz.

Dahil / Hariç Hizmetler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
  • Türk Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul - Bişkek gidiş / Ürgenç - İstanbul dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Taşkent – Semerkand // Semerkand – Buhara arası hızlı tren yolculuğu
  • Yerel Havayolları ile Almatı - Taşkent arası ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Tüm şehirlerarası geçişler
  • 4* Otellerde kahvaltı dâhil konaklamalar
  • Tüm akşam yemekleri
  • Programda belirtilen tüm geziler
  • Etnografik köy ziyareti esnasında öğle yemeği
  • Programda belirtilen gezilerde müze ören yeri giriş ücretleri
  • Teleferik ve dağ aktiviteleri ücretleri
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel ve turist şehir vergileri
  • TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası
  • Seyahat & Sağlık Sigortası
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu  
  • Otellerde mini bar ve diğer ücretli kullanımlar 
  • Programda belirtilmeyen öğle yemekleri
  • Yemeklerde alınan içecekler
  • Kişisel harcamalar
  • Şoför tipleri 5-10 USD / kişibaşı
Tur Notları

Tur Notları

16 – 24 Haziran 2024 Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 20 Nisan saat: 22.00 
16 Haziran    TK344     İstanbul-Bişkek     00.45 – 08.45
24 Haziran    TK263     Ürgenç-İstanbul   08.20 – 10.35

14 – 22 Temmuz 2024 Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 24 Haziran saat: 22.00 
14 Temmuz    TK344     İstanbul-Bişkek     00.45 – 08.45
22 Temmuz    TK263     Ürgenç-İstanbul   08.20 – 10.35

Bu tur BINROTA TURIZM ANONIM SIRKETI tarafından düzenlenen ortak tur olup, diğer seyahat acentesi misafirlerinin de katılımı olabilmektedir.

İptal Şartları

Kampanyalar

Kampanyalar

%10'nu Şimdi, Kalanı 35 Gün Kala Öde

%10'unu rezervasyon anında ödenerek, kalanını 35 gün kalaya kadar dilediğiniz zaman tamamlayabilirsiniz. Üstelik 35 Gün kalaya kadar kesintisiz iptal hakkıyla. Bu kampanya kredi kartına taksit seçeneklerinde geçerli değildir.

Ekstra 3.000TL'ye varan İndirim

50.000TL ve üzeri işlemlerinizde Ekstra 3.000 TL İndirim
40.000TL - 49.999TL arası işlemlerinizde Ekstra 2.000 TL İndirim
25.000TL - 39.999TL arası işlemlerinizde Ekstra 1.500 TL İndirim
20.000TL - 24.999TL arası işlemlerinizde Ekstra 1.000 TL İndirim

  • Rezervasyon toplam tutarına, satın alma aşamasında ödeme yapmadan önce "çağrı merkeimizi" aramanız durumunda anında indirimden yararlanabiliriz.
  • Yeni yapılan rezervasyonlarda geçerlidir. Geriye dönük işlem yapılamaz. Rezervasyon iptal edilip tekrar kayıt açılması halinde de kampanyadan faydalanılamaz. Rezervasyon iptali durumunda, misafirin rezervasyonunda bulunan iptal ve iade koşulları geçerlidir.
  • Diğer kupon kampanyaları ile birlikte kullanılamaz.
  • Kampanya sadece www.mngturizm.com ve çağrı merkezimizde (444 2000) geçerlidir.
  • Kampanya sınırlı sayıda kontenjan için geçerlidir.
  • MNG Turizm bildirim yapmaksızın kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.

300 TL ParafPara Kampanyası

  • 1-30 Nisan 2024 tarihleri arasında yurt içinde MNG Turizm üzerinden tek seferde yapılacak 5.000 TL ve üzeri her harcamaya 150 TL, toplamda 300 TL ParafPara verilecektir.
  • Kampanyaya katılmak için harcama yapmadan önce Paraf Mobil’den HEMEN KATIL butonuna tıklanması  ya da SYHT1 yazıp 3404'e SMS gönderilmesi gerekmektedir.
  • Bir kart ile kampanyaya katılım yapıldığında müşterinin tüm kartları kampanyaya dahil olur. 
  • Bir müşterinin asıl ve ek kartlarıyla birlikte kampanyadan kazanabileceği en fazla ParafPara tutarı 300 TL’dir. 
  • Hedefe ulaşılan harcama hangi kart ile yapılırsa ParafPara ödülü o karta yansıtılmaktadır.
  • Kazanılan ParafPara’lar, işyeri tarafından POS üzerinden yapılacak gün sonu işlemi aracılığıyla kazanım sağlanan işlemin banka sistemine ulaşmasından bir sonraki gün sistem tarafından yüklenmektedir.
  • Paraf ve Parafly ile yapılan işlemler dahil olup,  Parafree, Business kartlar, ticari kartlar ve Halkcardlar, ParafPara kullanarak yapılan işlemler, iptal ve iade işlemleri dahil değildir. 
  • Kampanyadan kazanılan ParafParaların son kullanım tarihi 15.06.2024 saat 21:59 olup, kullanılmayan ParafParalar 16.06.2024 tarihinde geri alınacaktır.

Vize Bilgilendirme

Bu turda Türk pasaportuna vize uygulanmamaktadır. Diğer ülke vatandaşlarının kendi konsolosluklarından ilgili ülke için giriş şartları hakkında bilgi alması gerekmektedir. (Vize aracılık hizmetimiz sadece Türk pasaportları için yapılmaktadır.)

Ara Talep Et Canlı Destek WhatsApp