İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Indigo Hava Yolları kontuarı önünde uçuştan 3 saat önce buluşma.Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Indigo Hava Yollarının 6E12 direkt sefer sayılı uçuşu ile saat 20.30’da Delhi’ye hareket.
- -
MNG Turizm güvencesi ile Hindistan'ı geziyoruz.
Tüm Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil!
Müze ve Ören Yeri Girişleri + Otel Vergileri (Amber Kalesi + Taj Mahal + Agra Kalesi + Kutub Minar + Yerel Rehberlikler + Otel Vergileri: Kişi Başı 50 Euro (Tur Esnasında Direkt Rehbere Ödenir.)
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Indigo Hava Yolları kontuarı önünde uçuştan 3 saat önce buluşma.Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Indigo Hava Yollarının 6E12 direkt sefer sayılı uçuşu ile saat 20.30’da Delhi’ye hareket.
Yerel saat ile 06.55’de varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen aracımız ile Jaipur’a hareket. Otele varışımızla birlikte giriş işlemlerini tamamlamamızın ardından serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme otelde.
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Jaipur şehir turumuz başlıyor. ‘’Zafer Şehri’’ anlamına gelen Jaipur, Hindistan’ın Racastan eyaletinin başkenti olup, 1870’lerden beri inşa edilen pembe tonlarındaki yapıları ile meşhurdur. 2019 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilen Jaipur, Asya’da ziyaret edilecek en güzel 7. şehir seçilmiştir. Turumuzda Jantar Mantar ve City Palace (Şehir Sarayı) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Amber kalesine hareket ediyoruz. Müsaitlik durumuna göre fillerin sırtında yada jeepler ile yapacağımız bu turda Jag Mandir, Zafer Salonu, Sheesh Mahal, Aynalar Odası, Jai Mahal ve Tanrıça Kali’nin tapınağı bölümlerini görülecek yerler arasındadır.Turumuzun ardından Jaipur’daki otelinize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme otelde.
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Tac Mahal ve Agra Kalesi’nden sonra şehrin üçüncü UNESCO korumasındaki eseri 16. Yüzyılın zafer kenti olan Fatehpur Sikri. Aslında iki yerin birleşimi olan bu eski kentte Fatehpur bir kale, Sikri ise köy. Her iki bölgede birbirine yürüme mesafesinde. Babür İmparatorluğu döneminde Ekber Şah tarafından yaptırılan kentte gizlenmiş avlular, süslü saraylar ve Jama Mescidi Camii’ni göreceksiniz.Şehre zafer kemeri olarak yapılan 176 metre yükseklikteki Buland Darwaza için dünyanın en uzun kapısı deniliyor. Bu kapı Fatehpur Sikri’nin ana girişi konumundadır. Turumuzun ardından Agradaki otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelde.
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Taj Mahal için hareket.Bir İngiliz lordu olan Edward Lear “Dünyada insanlar ikiye ayrılır: Tac Mahal’i görenler ve görmeyenler” demiş. Gerçekten öyle güzel, göreni öyle ayrıcalıklı hissettiren, şiir gibi bir yapıt.Dünyanın 7 harikasından biri ve şüphesiz Hindistan denince ilk akla gelen yer. “Hindistan’daki Müslüman sanatın mücevheri ve dünya mirasının evrensel başyapıtlarından biri” olarak 1983’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır.Babür İmparatorluğu'nun 5. hükümdarı Şah Cihan'ın 17 Haziran 1631 tarihinde genç yaşta ölen eşi Ercümend Bânû Begüm (Mümtaz Mahal) için o zamanki imparatorluğun başkenti olan Agra'da Yamuna Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. Mümtaz Mahal'in ve 1666'da ölen imparator Şah Cihan'ın mezarlarını barındırır. Turumuzun ardından Agra Kalesine (Kızıl Kale) hareket. Bu kale 3. Moğol impratoru Ekber tarafından 1565 yılında yapılmaya başlanmış ve çeşitli ekler ile Şah Cihan tarafından yapımı bitirilmiştir. Kalenin tüm taşları bölgeden çıkarılmış kızıl renkli taşlarla yapıldığından kaleye Kızıl Kale adı verilmiştir. Turumuzun ardından Delhi’ye hareket. Delhiye varışımızla birlikte Hindistan ev partisi için geleneksel bir Hint evini ziyaret ediyoruz. Geleneksel Hint kıyafetleri ve içecek ikramlarıyla yapacağımız bu partide bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin. Turumuzun ardından Delhideki otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelde
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ilk ziyaret yerimiz Hümayun Türbesi. Hümayun Türbesi Babür İmparatoru Hümâyun Şah’ın ölümünden 9 yıl sonra, Babür İmparatorluğu’nun ikinci hükümdarı olan Hümayun’un eşi Bega Begüm’ün (Hacı Begüm) talimatıyla 1565 yılında inşasına başlanıp, 1572 yılında tamamlanmıştır. 1993 yılında da Unesco Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştır.Ardından Eski Delhiye hareket. Varışımızla birlikte görülecek yerler arasında iki yüzyıl boyunca Babür İmparatorluğu’nun kraliyet sarayı olarak kullanılmış Red Fort, Chandni Chowk, Raj Ghat, Gandi Müzesi ve Birinci Dünya Savaşı’nda ölen Hintli askerleri anmak adına inşa edilmiş India Gate görülecek yerler arasındadır. Ardından Kutub Minar turumuz için hareket. 800 yıllık uzun tarihi ile Hint-İslam buluşmasının en güzel örneklerinden olan Kutub Minar, 72 metrelik tarihi bir minaredir ve dünyanın en yüksek tuğla kulesidir. Günümüzde Hindistan’ın en yüksek ikinci anıtı olmakla birlikte Unesco Dünya Mirası Listesi’nde de yer almaktadır. Turumuzun ardından Yeni Delhiye hareket.Turumuzda Narayan Tapınağı, Cuma Cami, Hükümet ve Parlamento binaları ve Rashtrapati Bhavan (Başkanlık Sarayı) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Delhideki otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme otelde.
Erkenden otelden çıkış işlemlerinin ardından havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Indigo Hava Yollarının 6E11 sefer sayılı uçuşu ile saat 06.55’de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 11.15’de varışımızın ardından turumuzun sonu.
%10'unu rezervasyon anında ödenerek, kalanını 35 gün kalaya kadar dilediğiniz zaman tamamlayabilirsiniz. Üstelik 35 Gün kalaya kadar kesintisiz iptal hakkıyla. Bu kampanya kredi kartına taksit seçeneklerinde geçerli değildir.
100.000 TL ve üzeri işlemlerinizde Ekstra 7.500 TL İndirim
50.000TL - 99.999 TL işlemlerinizde Ekstra 3.000 TL İndirim
40.000TL - 49.999TL arası işlemlerinizde Ekstra 2.000 TL İndirim
25.000TL - 39.999 TL arası işlemlerinizde Ekstra 1.500 TL İndirim
20.000TL - 24.999 TL arası işlemlerinizde Ekstra 1.000 TL İndirim
Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.
Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir.
Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.
Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.