Doğu Ekspresi ile Kars Turu Anadolujet HY ile 2 Gece Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Kars Çıldır - Gölü

Değerli konuklarımız; Sabiha Gökçen Havaalanı’nda buluşuyor ve Anadolu Jet Havayollarına ait 08:30 İstanbul – Kars uçuşu için check- in işlemlerini yapıyoruz. İşlemlerimizin ardından Kars’a uçuşumuzu gerçekleştiriyor, bizleri karşılayan tur rehberimiz ve aracımızla buluşup Ardahan ve Kars sınırları arasında kalan Doğu Anadolu bölgesinin en büyük tatlı su gölü ve ikinci en büyük gölü olan Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Kışın soğuktan donan Çıldır Gölü’nde vereceğimiz serbest zaman süresince buz tutan göl etrafında gezinti yapabilir, Atlı Kızaklara binebilirsiniz. Fotoğraf ve kahve molasının sonrasında Kars’a geliyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Ani Harabeleri - Kars Şehir Merkezi - Sarıkamış

Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Türkiye ile Ermenistan arasında sınır oluşturan, Arpaçay’ın kıyısında kurulmuş olan Ani Harabeleri’ne gidiyoruz. Türkiye’nin en önemli kültür varlıkları arasında gösterilen, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ani Harabeleri gezimize rehberimiz eşliğinde başlıyoruz. Ani Katedral ( Meryem Ana Kilisesi ), Surp Stephanos Kilisesi, Tigran Honentz Kilisesi, Abugamir Pahlavuni Kilisesi, Halaskâr ( Amenaprgiç ) Kilisesi, Ebu'l Menuçehr Camii’ni görüyoruz. Ardından Kars şehir merkezine geliyoruz. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan Kars, Baltık mimarisinin izlerini taşımaktadır. Kars şehir merkezi gezimize, Kars Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kümbet Cami ile başlıyoruz. Rehberimizin Kars şehri ile ilgili yapacağı genel anlatım sonrasında, Şehrin tarihi dokusunu yaşayabilmek için Kars sokaklarında yürümeye başlıyoruz. Osmanlılar döneminde yapılan Taş Köprü üzerinden geçerek Namık Kemal’in 1850 de dedesi ile birlikte kaldığı evi panoramik olarak görüyoruz. Gezimize biraz ara verip öğle yemeğimizi almak için Kars Kazevine ulaşıyoruz. Öğle yemeğinde, Kars iline ait yöresel yemeklerin; Evelik Çorbası- Kaz eti – Piti – Hangel – Umaç helvasının tadına bakabilirsiniz. Yemek sonrasında Kars sokaklarında Tarihi yapılar arasında yürümeye devam ediyoruz. Kars gravyeri ve diğer peynir çeşitlerinin bulunduğu peynir mağazasında alışveriş molası verdikten sonra, Kafkas Cephesi Harp Tarihi müzesine ulaşıyoruz. Müze gezimizi tamamladıktan sonra Sarıkamış’a hareket ediyoruz. İlk olarak Kafkas harekâtında hayatlarını yitiren şehitlerimiz için yapılan anıtı görüp 1896 yılında II. Çar Nikola tarafından eşi Çariçe Katherina için yaptırıldığına inanılan Katherina Köşkünü panoramik olarak görüyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından, Sarıkamış Kayak Merkezine gidiyoruz. Kayak Merkezinde vereceğimiz serbest zamanda, arzu eden misafirlerimiz telesiyeje binebilirler. Ardından, Sarıkamış’tan ayrılıyor otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



3 Gün: Doğu Ekspresi ile Kars - Erzurum Arası yolculuk - Erzurum - İstanbul

Değerli Konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Doğu Ekspresi trenine biniyor Erzurum’a doğru Kar manzarası eşliğinde keyifli bir yolculuk yapacağız. Öğle saatlerinde Erzurum’a ulaşıyor öğle yemeğimizi Erzurum’un meşhur Cağ kebabı ile alıyoruz. Yemek sonrası Anadolu’daki mezar anıtlarının en güzel örneklerinden biri olan Üç Kümbetleri ziyaret ettikten sonra, Erzurum’un sembolü olan Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami’yi görüyoruz. Rüstem Paşa Kervansarayında (Taşhan) serbest zaman veriyoruz. Taşhan’dan ayrılıp 1310 yılında yapılan Anadolu’daki kapalı avlulu medreselerin en büyüğü Yakutiye Medresesine gidiyoruz. Birden fazla evin restore edilerek birbirine bağlandığı Erzurum Evlerine gidiyor çay ve kahve molası veriyoruz. Uçak saatimizin yaklaşması ile havaalanına gidiyor Pegasus HY Erzurum – Sabiha Gökçen 22:10 uçuşu ile dönüş yapıyoruz. Bir başka programda görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Turizm midibüsü veya otobüs ile ulaşım hizmetleri,
  • Doğu Ekspresi ile Kars - Erzurum arası pulman sınıfı tren bileti,
  • Anadolujet havayolları ile ekonomi sınıfı uçak bileti,
  • 3* otelde 2 gece gece yarım pansiyon konaklama,
  • Profesyonel rehberlik hizmeti,
  • Bahşişler ve bağışlar,
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel harcamalar,
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri,
  • Programda belirtilen ekstra geziler,
  • Sarıkamış telesiyej ücreti,
  • Öğle yemekleri,
  • Öğle ve akşam yemeklerinde alınan içecekler,
  • Otel ekstraları,


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (06:20)
Notlar

Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.

Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.
MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Rehberimiz yol, hava, bölge yoğunluğu veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma inisiyatifine sahiptir.
Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü kesinlikle verilmez. Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, fotoğraf makinesi bulundurulmasını hatırlatırız.
Yüksek sezonda ve olağan dışı durumlarda programda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.
Tur öncesi ya da tur esnasında oluşabilecek hava muhalefeti, doğal afet veya olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşemeyen turlardan MNG Turizm sorumlu değildir.
Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur süresince ya da sonrasında iadesi mümkün değildir.
Haftalık turlarda (4 gece ve üzeri) oturma düzeni önden arkaya sıra atlanılarak değiştirilir. Bu uygulama rehber tarafından organize edilir.
Tur programı, Rezervasyon Formu ve Tur Sözleşmesi bir bütündür. Ayrı ayrı düşünülemez.
ULAŞIM ARAÇ TİPLERİ

Mercedes Travego & Tourismo & Man Fortuna ve Temsa Safir model araçlar ile turlarımız gerçekleştirilmektedir.
HATIRLATMA: Acentemiz kişi sayısı düşük turlarda ISIZU TURKUAZ, MUTSIBISHI PRESTİJ, MERCEDES SPRINTER veya VOLKSWAGEN CRAFTER gibi araçları kullanma hakkını saklı tutar


İptal Şartları

Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.

https://www.mngturizm.com/dogu-ekspresi-ile-kars-turu-anadolujet-hy-ile-2-gece-2071
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 02.05.2024 01:09 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.