Beyaz Rusya - Ukrayna - Moldova Turu - THY ile 7 Gece Tur Programı
MNG Turizm güvencesi ile Rusya'yı gezmeye başlıyoruz.
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KİŞİNEV – (Milesti Mici Mahsen Turu) – ODESSA

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuşunuzdan 3 saat önce hazır bulunarak gerçekleştireceğiniz bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları ‘nın TK269 sefer sayılı uçuşu ile saat 07.25 ’de Kişinev ‘e hareket. Yerel saat ile 09.00 ’da Kişinev ‘e varışımızın ardından havalimanında bekleyen özel otobüsümüz ile şehir turumuzu gerçekleştirmek üzere hareket ediyoruz. Panoramik Kişinev şehir turumuz esnasında Nativity Katedrali ve Parkı, Çan Holly Gates Su Kulesi, Ulusal Müze ve Şehir Kütüphanesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimizle birlikte ekstra olarak Milesti Mici Mahzen Turu (40 Euro) düzenliyoruz. Yaklaşık 200 yıl öncesinde taş ocağı olarak ve sıcak savaş döneminde ise sığınak olarak kullanılan, 1969 yılında şarap mahzeni olarak faaliyet göstermeye başlayan bu mahzen, yerin 50 metre altında bulunmaktadır ve 200 kilometre uzunluğundadır. Yaklaşık 2 milyon adet şişenin saklandığı Milesti Mici, Dünya’nın en büyük şarap mahzeni olarak 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Tur sonrasında Odessa ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Odessa ‘ya varışımızla birlikte panoramik şehir turumuzu düzenliyoruz. 1529 yılından itibaren yaklaşık 250 sene Osmanlı İmparatorluğu himayesinde kalan ve günümüzde Ukrayna ‘nın en kalabalık 4 şehri olan Odessa, gerek kendine özgü mimarisiyle, gerekse tarihi ve birbirinden ilginç koleksiyonları içeren müzeleri ile yılın her döneminde birçok turisti çekmeyi başaran önemli bir turizm merkezidir. Odessa ‘da yürüyerek yapacağımız şehir turumuz esnasında, Opera Binası, Tarih Müzesi, Puşkin Anıtı ve Parkı, Potemkin Merdivenleri, Çariçe II. Katerina Heykeli görülecek yerler arasındadır. Trafiğe kapalı olan Deribasofska ya caddesini ziyaret ettikten sonra tur bitimi, otelimize transfer.



2 Gün: ODESSA – (Katakomplar ve Odessa Tekne Turu)

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimizle birlikte Katakomplar ve Odessa Tekne Turu ‘na (35 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk olarak şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan Katakompları gecezeceğiz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 3500 kilometredir. Bu tüneller, Odessa’nın II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın işgaline uğradığı üç yıl boyunca, yerel direnişçiler (partizanlar) tarafından kullanılmış ve direnişçiler, bu süre boyunca yaşamlarını, bu yeraltı labirentlerinde geçirmişlerdir. Turumuzda, o dönemin orjinal eşyalarını görerek, yeraltı labirentlerinde üç yıl yaşayan insanların direnişi ve yaşantısına tanıklık edeceğiz. Turumuzun devamında Odessa şehrini bir kez de deniz üzerinde düzenleyeceğimiz tekne turu ile izleme ve fotoğraflama şansına sahip olacağız. Tur sonrasında otelimize transfer. 



3 Gün: ODESSA – UMAN – KIEV

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve Uman ‘a doğru yola çıkıyoruz. Adını, içinden geçen Umanka Nehri ‘nden alan ve doğal güzellikleri ile ünlü Uman şehrinde gerçekleştireceğimiz kısa çevre gezi ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimizle birlikte ekstra olarak Uman Sofia Parkı Turu (15 Euro) düzenliyoruz. Turumuzda Kont Stanislaw Potocki’nin eşi Sofia onuruna 18. YY’ da 1600 dönüm arazinin üzerine yaptırdığı Sofiyivka Parkı ‘nı geziyoruz. Bir kısmı Arboretum (bilimsel araştırmalar için kurulan ağaç koleksiyonu) ve kalan kısmı keyifli bir mesire alanı olan Sofiyivka Parkı gezimizin ardından Kiev ‘e hareket ediyoruz. Kiev ‘e varışımızla birlikte şehir turumuzu düzenliyoruz. 1934 yıldan bu yana (dönemin Sovyet Ukrayna’sı) Ukrayna’ ya başkentlik yapan Kiev, II. Dünya Savaşı ‘nda çok ağır tahribat görmesine rağmen dünyanın en yeşil başkentlerinden birisi olarak addedilmektedir. Şehir, Dünya Savaşı sonrasında ‘’Kahraman Kiev’’ unvanını almıştır. Şehir turumuz esnasında ilk olarak, şehrin kurucularının heykellerinin bulunduğu Kiev Özgürlük Meydanı ‘nda ve birçok restoran ve kafenin bulunduğu ünlü Kreschatik Caddesi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Turumuzun devamında ise tarihi Podol Bölgesi ‘ni gördükten sonra Mihailovski Meydanı'na hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Mihayloiski Kilisesi, Knyagine Olga Heykeli ‘ni panoramik olarak görme fırsatı buluyoruz. Daha sonra Ayasofya Meydanı, Altın Kapı, Merkez Opera ve Bale Binasını ziyaret ederek turumuzu bitiriyoruz. Şehir turu sonrasında otelimize transfer.



4 Gün: KİEV – (Kiev Kombi ve Tekne Turu)

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, tam gün ekstra olarak düzenlenecek olan Kiev Kombi ve Tekne Turu (55 Euro) programımıza katılabilirler. (Savaş Müzesi & Picherskaya Lavra Manastırı & Çernobil Müzesi & Sanatçılar Sokağı & Metro Gezisi & Tekne Turu) programımıza katılabilirler. Kapladığı 220 dönüm arazi ile Ortodoks dünyasının en büyük ve en önemli manastırlardan biri olan Pecarska Lavra Manastırı ’nın kuruluşu 11.YY’ ın ortalarına dayanmaktadır. İçerisinde 12 adeti yeryüzünde taş yapı, 6 tanesi ise yer altında mağara olmak üzere toplama 18 adet kilise bulunmaktadır. Bir sonraki durağımız 1986’daki Çernobil felaketinin anısına yapılan, felakete dair maketler, görsel medya araçları, anı değeri taşıyan eşyalar ve sanat eserleri gibi birçok temsili malzemenin yer aldığı müze olacaktır. Müzenin Çernobil’den dolayı hayatını kaybedenlerin anısına yapılan özel bir bölümü ziyaret ettikten sonra, yapımı 1905 yılına dayanan ve günümüzde de halen aktif olarak kullanılan teleferik ile ünlü Andreyevski Yokuşu ‘na tırmanıyoruz. “Ukrayna ‘nın Montmarte ‘su” olarak adlandırılan ve tüm binaları sanatsal değer taşıyan Sanatçılar Sokağı ‘nda birbirinden değerli ve güzel sanat eserlerini görme ve satın alma şansını yakalayacağız. Burada vereceğimiz kısa bir serbest zaman ardından, 3 hattan ve 52 duraktan oluşan ve sanat dolu, Kiev metrosunu keşfedeceğiz. Metro turumuzun ardından Dinyeper Nehri üzerinde tekne turumuzu düzenliyor ve turumuzu tamamlıyoruz. Tur sonrasında otelimize transfer. 



5 Gün: KİEV – GOMEL – MİNSK

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Gomel ‘e doğru hareket ediyoruz. Tarihi MS 1000 yılına uzanan, II. Dünya Savaşı ‘ndan aldığı hasar sonrasında restore edilen ancak Çernobil Kazası ‘dan fazlasıyla etkilenen Gomel, Beyaz Rusya ‘nın en büyük 2. şehridir. Gomel ‘de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi esnasında Rumyantsev Sarayı, St.Peter Katedrali, Halk Sanatı Müzesi, Bölgesel Tarih Müzesi Binası başlıca görülecek yerler arasındadır. Gomel ‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu sonrasında Beyaz Rusya ‘nın başkenti Minsk ‘e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 Milyon nüfusa sahip olan başkent Minsk, birçok yeşil alan, park, göl barındırması sayesinde tam bir oksijen ve huzur deposudur. Tarih boyunca Litvanya Prensliği ve Rusya İmparatorluğu ‘nun bir parçası olan Minsk, II. Dünya Savaşı esnasında sergilediği üstün direniş sayesinde “Kahraman Şehir” olarak da anılmaktadır. Minsk ‘e varışımız sonrasında gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında Aleksanrovsky Meydanı, Özgürlük Meydanı, Kızıl Kilise, Ulusal Tiyatro Binası, Gözyaşı Adası, Kuğulu Çocuk Çeşmesi, Zafer Meydanı ve Ulusal Tarih Müzesi Binası başlıca görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrasında otelimize transfer.



6 Gün: MİNSK – (Stalin Hattı Turu) – NESVİZH – (Beyaz Rusya Orta Çağ Şaheserleri Turu) – BREST

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerle birlikte ekstra olarak Stalin Hattı Turu (35 Euro) düzenliyoruz. Turumuzun ilk durağı olan Stalin Hattı, açık havada kurulu askeri ve tarihi bir müzedir. Sovyet Halkı ‘nın, Beyaz Rusya ‘nın da desteğini aldığı Büyük Anavatan Savaşı ‘nın 60. yıldönümü vesilesiyle kurulan müze, aynı zamanda Alman Nazi istilacılarına karşı yapılan mücadelenin de sembolü niteliğindedir. Canlı bir müze niteliğinde olan Stalin Hattı ‘nda, yıllarca ordu tarafından kullanılan askeri araçlar, toplar, hafif silahlar sergilenmektedir. Ziyaretçilerinin tüm bu ekipmanları dokunarak deneyebildikleri, savaş esnasında ve sefer koşullarında yenilen karabuğday, çömlekte pişirilen et ve salatalık turşusunun tadına bakabildikleri açık hava müzesinde Beyaz Rusya ‘nın askeri geçmişi ve II. Dünya Savaşı esnasındaki tarihi kahramanlığı hakkında unutulmaz bilgilere ve tecrübeye sahip olacağız. Tur sonrası bir anıtsal bir şehir olan Orta Çağ kenti Nesvizh ‘e doğru hareket ediyoruz. Şehrin tarihi ve sembolik giriş kapısından (Slutskaya Brama) başlayarak yürüyerek gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında Pazar Meydanı, 16. YY ‘dan günümüze Beyaz Rusya ‘nın en iyi korunarak gelmiş yapılarından Belediye Binası (Town Hall), Benedict Manastırı başlıca görülecek yerler arasındadır. Beyaz Rusya ‘nın kültür ve tarih başkenti olarak nitelendirilen ve bu özelliği ile bizleri adeta orta çağa doğru bir zaman yolculuğuna çıkartacak olan Nesvizh çevre gezisi sonrasında serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Beyaz Rusya Orta Çağ Şaheserleri Turu ‘na (40 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk olarak 17. YY ‘da inşa edilen Nesvizh Sarayı ve Orta Çağ Kalesi görülecek yerler arasındadır. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi ‘nde yer alan bu Orta Çağ kalesini ziyaretimiz sonrasında Mir Kalesi ‘ne hareket ediyoruz. Gotik – Rönesans tarzında inşa edilmiş olan ve “Orta Çağ Çiçekleri” olarak da adlandırılan, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi ‘nde kendisine yer bulan Mir Kalesi ‘ni ziyaretimiz ile birlikte turumuzu tamamlıyor ve Brest ‘e doğru yola çıkıyoruz. Brest ‘e varışımızla birlikte şehir turu düzenliyoruz. Polonya sınırında yer alan, tarihte sayfalarında ünlü Brest-Litovsk Atlaşması ‘nın imzalandığı ve Sovyetler Birliği tarafından “Kahraman Kale” olarak adlandırılan Brest, tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapması sebebi ile çok sayıda tarihi eser ve müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Brest şehrinde gerçekleştireceğimiz çevre gezisi sonrasında otelimize transfer. 



7 Gün: BREST – LUTSK – LVİV – (Orta Çağ Restaurant Akşam Yemeği)

Sabah kahvaltısının ve otelden çıkış işlemlerimizin ardından Lutsk şehrine doğru hareket ediyoruz. Tarihi geçmişiyle Ukrayna’nın en eski şehirlerinden biri olan Lutsk, Volyn Oblast’ında yer alan hem orta çağ hem de yakın çağdan izlenimler bulabileceğimiz, tarihi Lubart Kalesi ile ünlü, 12. yüzyılda Galiçya-Volyn Prensliğinin başkentliğini yapmış küçük ve mütevazi bir şehirdir. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Şehir turu sonrasında vereceğimiz molanın ardından, Lviv’e hareket ediyoruz. Lviv şehir merkezine varışımızı takiben yürüyerek şehir turumuzu yapıyoruz. II. Dünya savaşında zarar görmemiş ender şehirlerinden biri olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO listesindeki şehirlerden biridir. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, o dönemde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Orta Avrupa şehridir. Rus yönetiminde hemen hiç kalmamış olan bu şehir, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturur. Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Svobada Meydanı en eski katedral ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından serbest zaman. Akşam saatlerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak Orta Çağ Restaurant Akşam Yemeği (35 Euro) programımıza katılabilirler. Yerel mutfak kültürünün en güzel örneklerini bulabileceğimiz gece sonunda otelimize transfer. 



8 Gün: LVİV – (Lviv Kombi Turu) – İSTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Lviv Kombi Turu (40 Euro) programımıza katılabilirler. Turumuzun ilk durağı olan Shevchenko Hai – Ethno Parkı bir hava müzesidir. 120'den fazla anıtın bulunduğu ormanlık bir alan içerisinde bulunan ve Ukrayna'nın eski geleneksel ahşap evlerinin, rüzgâr değirmenlerinin sergilendiği park, doğa ile uyumlu mimarisiyle ülkenin tarihi hakkında mükemmel bilgiler sunuyor. Bu güzel turumuzu tamamladıktan hemen sonraki durağımız Potochki Sanat Galeri Sarayı olacaktır. 1880 yılında II. Alfred Potocki tarafından Fransız Mimar Louis D’overn’e inşa ettirilen bu saray 2002 yılına kadar Lviv kraliyet sarayı olarak kullanılmıştır.  2002 yılı itibari ile Sanat Galerisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 18. YY Avrupa’sının Sanat Anlayışını tema edinen Potochki Sarayı ziyaretinde Orta Çağ Avrupa’sından kalan örnekleri görme imkânı bulacağız. Turumuzda bir sonraki durağımız Lychakiv Mezarlığı olacaktır. Avrupa’nın en eski mezarlarından birisi olan, 1786 yılında yapılan ve 400 dönüm bir alana sahip olan Lychakiv Mezarlığı’nda yaklaşık 500 binden fazla mezar, 500’e yakın heykel ve kabartma 2000’e yakın türbe ve 24 şapel bulunmaktadır. Sonrasında kahve madenini ve burada ikram edilen kahveleri içtikten sonra Ukrayna ’nın ünlü, el yapımı çikolatalarının yapıldığı çikolata fabrikasını ziyaret ediyoruz. Hediyelik olarak fabrikada üretilen bu çikolatadan alabilirsiniz. Gezimizin devamında, Lviv’ e özgü ünlü Vişne Likörü mağazamıza gidiyoruz. Burada arzu eden misafirlerimiz için Vişne Likörü ikram edilecektir. Turumuzun son kısmında Eczacılık Müzesi ‘ni ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretimizde önceki dönemlerde ilk eczacılığın nasıl yapıldığına dair tarihi bir yolculuğa çıkacağız. Tur sonrasında İstanbul uçuşumuz için Lviv Havalimanı ‘na transfer. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Türk Havayolları ‘nın TK444 sefer sayılı uçuşu ile yerel saat ile 21:10 ‘da İstanbul ‘a hareket. TSİ 00:25 ‘da İstanbul Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • THY ile İstanbul – Kişinev / Lviv – İstanbul parkurda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Havalimanı - Otel - Havalimanı arası transferler
  • 3 ve 4 yıldızlı şehir dışı otellerde toplam 7 gece oda kahvaltı konaklamalar
  • Kişinev, Odessa, Uman, Kiev, Gomel, Minsk, Nesvizh, Brest, Lutsk, Lviv panoramik şehir turları ve/veya çevre gezileri
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar.)
  • Otel şehir vergileri (yerel otoriteler tarafından alınan ve gecelik kişi başı 3€- 5€ arası değişen konaklama vergileri dahildir)
  • Zorunlu Beyaz Rusya (Belarus) Sağlık Sigorta Paketi 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (15 Euro 0-65 yaşına kadar geçerli ücrettir. 65-80 yaş arası olan prim oranlarını danışmanımızdan öğreniniz.)
  • Kişisel harcamalar
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • Ekstra turlar
  • İsteğe bağlı şoför bahşişleri (kişi başı 5 Euro)


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (04:25)
Notlar
  • Gidilen Bölge otel standartları T.C. otel standartlarının altındadır.
  • Brest konaklaması, Brest veya Lutsk bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

 


İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez. 
  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir. 
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir. 
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır. 
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir. 
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz. 
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz. 
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. 
  • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. 
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir. 
  • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. 
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. 
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz. 
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. 
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır. 
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Bu tura katılabilmek için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzun olması yeterlidir. Türk vatandaşlarına bu turda vize uygulanmamaktadır. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
https://www.mngturizm.com/beyaz-rusya-ukrayna-moldova-turu-thy-ile-7-gece-avi104
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 29.03.2024 18:08 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.