Nepal ve Hindistan Buda'nın Rotası Holi Festivali Turu THY ile 8 Gece Tüm Turlar Dahil Tur Programı

Nepal - Hindistan Buda'nın Rotası Turu
MNG Turizm güvencesi ile Asya'yı gezmeye başlıyoruz.
Tüm Turlar ve Tüm Akşam Yemekleri Dahil!
Seyahat Sağlık Sigortası Bizden!

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - DELHİ - AGRA

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Türk Hava Yolları’na ait sefer ile Delhi’ye hareket ediyoruz. Delhi’ye varışımızı takiben bizi bekleyen aracımızla Agra’ya hareket ediyoruz. Varışımızın ardından Agra Kalesi gezimize başlıyoruz. Şah Cihan, yaşamının son günlerinde büyük oğlu Âlemgir tarafından buraya hapsedilmiş ve ömrünün son 8 yılını onu tüm dünyada ölümsüz kılacak Tac Mahal manzaralı odasında geçirmiştir. Kale gezimizin sonrası dünyada aşk için dikilmiş en büyük ve en güzel anıt olarak kabul edilen, İmparator Şah Cihan’ın büyük bir aşkla sevdiği ve doğum sırasında kaybettiği eşi Mümtaz Banu Begüm anısına yaptırdığı, Dünyanın Yedi Harika’sından birisi olan Tac Mahal oluyor. Yapımında 21 yıl boyunca 22 bin işçinin çalıştığı, parlak, ince mavi damarları olan beyaz mermerin taşınmasında 1000 filin kullanıldığı bu yapıda Osmanlı etkisi de bulunmaktadır. Ana kubbe İsmail Efendi tarafından tasarlanmış, genel tasarımda üstad İsa'nın yardımı bulunmuştur. İçinde ve dışındaki işlemelerde Kuran’dan birçok ayet de bulunduğu yapı; kubbesi ve dört köşesindeki minareleriyle, hangi yönden bakarsanız bakın simetriktir. Gün doğumda pembe, öğlen beyaz, ay ışığında altınımsı renge bürünen Tac Mahal bu özelliği ile Mümtaz Mahal’in his değişikliklerini yansıtmaktadır. otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Akşam yemeği sonrası dileyen misafirlerimiz Akşam Etkinliği olan Mohabbat Taj Show’na (80-USD Kişi Başı - Gold Class) katılabilirler. Bu turumuzda Şah Cihan’ın, eşi kraliçe Mumtaz Mahal’e olan dillere destan aşkını ve eşi için yaptırdığı mimari harikası Taj Mahal’in hikayesini anlatan müzikal tiyatro gösterisiyle eşsiz anlar yaşayabilirsiniz. Konaklama otelimizde.



2 Gün: AGRA - JAIPUR

Kahvaltının ardından Jaipur’a hareket. Jaipur’un 11 kilometre dışında bulunan, Maota gölünün üzerinden tepelere yükselen 1639 yılından beri hiç restore edilmemiş, Rajput Mimarisinin essiz bir örneği olan, kraliyet salonlarının muazzam el içliliğine tanıklık edeceğimiz Amber Kalesi’ni ziyaret gideceğiz. Bu meşhur kalenin bulunduğu tepeye jeepler ile çıkacağız. Kale gezimizin ardından Rajasthan eyaletinin en büyük aynı zamanda merkezi şehri Jaipur’daki gezimize devam edip, Moğol tarzlarından esinlenerek inşa edilmiş, muhteşem koleksiyona sahip bugün müze olarak kullanılan Maharaja Şehir Sarayını ve hemen yanında yer alan astrolojik ve astronomik gözlemevi Jantar Mantarı ziyaret ediyoruz. Sonrasında rengarenk Hindistan'a şahit olacağınız Johari, Bapu ve Nehru pazarlarından birini görüp otele transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



3 Gün: JAIPUR

Kahvaltımızın ardından Jaipur’dan Shapura Haveli’ye gidecek ve Holi Festivali’ne katılacağız. Buradaki özel bir konakta önce geleneksel kıyafetleri giyecek ardından özel boyalar ile birbirimizi boyama şansımız olacak. Bahar’ın gelişini kutlamak için yapılan bu renkli festivalde eğlendikten sonra serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: JAIPUR – DELHI – VARANASI

Kahvaltının ardından Varanasi uçuşumuz için Delhi’ye transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Varanasi’ye uçuş. Varışımızı takiben otelimizde transfer yerleşme sonrası Geleneksel Hint ayinlerini izlemek için otelden hareket edeceğiz. Gün batışında Ganj Nehrini ziyaretimizde tekrar hayata döneceğine inanılan ölülerin yakılışını ve davullar eşliğinde gerçekleştirilen seremonileri izlerken kelimenin tam anlamıyla eşsiz bir deneyim yaşayacağız.  Bu benzersiz deneyim sonrası otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
(Ara uçuşlara istinaden güzergâhta ve dahil hizmetlerde eksilme olmadan uçuş parkurunda değişikliği yapılabilir)



5 Gün: VARANASI – DELHI

Sabahın erken saatlerinde geleneksel Hint ayinlerini izlemek için otelimizden ayrılacağız. Gün doğuşunda Ganj Nehrini ziyaretimizde tekrar hayata döneceğine inanılan ölülerin yakılışını ve davullar eşliğinde gerçekleştirilen seremonileri izlerken kelimenin tam anlamıyla eşsiz bir deneyim yaşayacağız. Ardından Kashi Wishwanath, Banaras Hindu Üniversitesi ve Bharat Mata Tapınağını ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Gezimiz sonrası otelimize kahvaltımızı almak için dönüyoruz. Serbest zamanın ardından havaalanına transferimizi gerçekleştireceğiz...  Yerel Havayolları ile Delhi’ye uçuş. Varışta Otele transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: DELHİ

Kahvaltının ardından tarih boyunca pek çok hanedanlığın hüküm sürdüğü, anıtları ve mimarisi ile zengin bir şehir olmasının yanı sıra, beş yüz yıldan beri Yamuna nehri kıyısında yer alan ve sayısız şehrin doğup yok olduğu büyük bir anakent ve mezarlıklar şehri olan Delhi’yi keşfedeceğiz. Gezimizin ilk bölümünde Eski Delhi var. Şah Cihan tarafından kırmızı kum taşından sekizgen şeklinde yaptırılan Kırmızı Kale’nin önünden geçecek ve Hindistan’ın en büyük camisi olan Cuma Camisi’ni görecek ve Mahatma Gandhi’nin anıt mezarını ziyaret ettikten sonra geleneksel çek çekler ile kısa bir tur yapıyoruz.  Yeni Delhi turumuzda Zafer Kulesi (Qutub Minar), Birinci Dünya Savaşı Anıtı India Gate, Başkanlık Sarayı, Parlamento, Hükümet Binalarını ve Sikh Tapınağını görüp otelimize döneceğiz. Akşam yemeğimiz otelde. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak Bollywood Şovu’a (80-$ / Kişi Başı (Bronze Class) katılabilir. Renkli ve çoşkulu bu gösterinin ardından otelimize döneceğiz.



7 Gün: DELHİ – KATMANDU

Nepal’in başkenti Katmandu’ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile sabah Katmandu’ya varışımızın ardından şehir merkezine hareket edeceğiz ve ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Saray Meydanı olarak bilinen Durbar Meydanı. Bu meydanda UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş birçok bina ve tapınağı göre imkanına sahip olacak ve mimarisine hayranlık duyacağız. Ardından Maymun Tapınağı da olarak bilinen, Budistlere ait Swyambhunath Tapınağını ziyaret edeceğiz. İçinde yüzlerle maymun bulunan tapınaktan şehrin panoramik manzarasını da görebileceğiz. Daha sonra Saray Meydanı olan Patan  “Güzel Sanatlar Şehri” olarak anılan meydanı geziyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



8 Gün: KATMANDU

Kahvaltıdan sonra Katmandu’yu keşfetmeye devam ediyoruz. İlk olarak 1600 yıl önce Bagmati nehrinin kıyısında yapılan ve Tanrı Shiva’ya adanan Pashupatinath Tapınağını ziyaret ediyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış tapınak gezimiz sonrası 100 metre çapı ve 40 metre yüksekliği ile Dünyanın en büyük Stupalarından (Stupa içine girilemeyen Budist Tapınağı anlamına gelir) biri olan da bilinen Bouddhanath Stupa’sını ziyaret edeceğiz. Sonrasında yüzyıllarca büyüsünü kaybetmemiş olan Bhaktapur Durbar meydanını gezip ara sokaklarda yürüyerek kendimizi adeta 17. yüzyılda Nepal Malla döneminde hissedeceğiz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.



9 Gün: DELHİ - İSTANBUL

Sabah erken havaalanına transfer oluyoruz. Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu. Bir dahaki keşfinizde buluşmak üzere ...



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul – Delhi gidiş / İstanbul – Katmandu dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel havayolları ile Delhi – Katmandu ekonomi sınıfı uçuşu ve vergileri
  • Yerel havayolları ile Delhi – Varanasi ekonomi sınıfı uçuşu ve vergileri
  • Yerel havayolları ile Varanasi – Delhi  ekonomi sınıfı uçuşu ve vergileri
  • Havalimanı vergileri
  • 5* Otellerde kahvaltı dahil konaklamalar
  • Tüm akşam yemekleri
  • Programda belirtilen tüm geziler
  • Holi Festivali girişi
  • Taj Mahal gezisi  giriş ücreti
  • Amber Kalesi’ne giriş ücretleri
  • Agra Kalesi giriş ücretleri
  • Ganj Nehri turu
  • Swyambhunath Tapınağını turu
  • Delhi’de geleneksek çek çekler ile tur
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır).
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe Tur Liderliği Hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Hindistan ve Nepal Vize Ücretleri  (Yeşil pasaportta da vize gerekmektedir)
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde alınan içecekler
  • Şoför tipleri 5-10 Usd / kişibaşı (isteğe bağlı)
  • Kişisel harcamalar
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (65 Yaş üstü sürprim farkı)


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (17:30)
Notlar
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 5 Mart Pazar saat  17:30  
05 Mart TK 716        İstanbul – Delhi       20:50 - 05:15 (Delhi’ye varış 6 Mart)
14 Mart TK 727        Katmandu - İstanbul   12:30 – 18:20
 

İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü’ nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat bitim tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez.Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil pasaport sahipleri içinde bu turda vize uygulanmaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
https://www.mngturizm.com/nepal-hindistan-budanin-rotasi-holi-fest-turu-thy-ile-8-gece-tum-geziler-dahil-asb131
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 28.03.2024 14:16 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.