Butik Van Kars Erzurum Turu THY İle 3 Gece Yılbaşı Özel Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: Van - Akdamar Adası - Van Gölü - Urartu Kalesi

Turkish Airlines - TK2750 
09:40 - İstanbul Havalimanı (IST) 
11:45 - Van (VAN-Ferit Melen)

Sabah gerçekleşecek olan uçuşumuzun ardından Van gezimize başlıyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile Urartulara başkentlik yapmış bu kadim topraklarda ilk gezimiz Akdamar Adası''na olacak.(Ekstra) Gevaş' ta bizi bekleyen teknemize binip yaklaşık 30 dakikalık yolculukla  Akdamar Adası’na varıyoruz.10. yüzyılda Kral Gagik adına yapılan bir dönem ermeni vatandaşlarımızın en üst düzey ruhani liderlik makamı olan kiliseyi gezmeye başlıyoruz. Akdamar Kilisesinde rehberimizin aktaracağı  kilise üzerinde bulunan kabartmaların anlamlarını dinledikten sonra badem ağaçlarının içerisinde kısa bir kahve molası veriyoruz. Öğle yemeğimizde Van’ın meşhur İnci Kefalini tatmayı ihmal etmeyin. Ardından Doğu Anadolu ve İran kültürünün en önemli öğelerinden olan Halı ve Kilimler hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğimiz Halı-Kilim Kooperatifinde bir mola verip tarihte Tuşpa olarak bilinen kentte,  ziyaret noktamız ülkemizin en eski kalesi olan Van Kale’si olacak . Van Kalesi’nde anıtsal Urartuca yazıtları görüp şehri ve Van Gölünün seyrini gerçekleştirip birçok hatıra fotoğrafı çekme fırsatımız olacak. Van Kalesi ziyaretimiz sonrasında yine ülkemizin en yeni ve en güzel müzelerinden birisi olan Van Urartu Müzesini ziyaret edeceğiz. Sonrasında Van şehrinin sembolü  meşhur Van Kedilerini görebileceğimiz  Kedi Evini ziyaret ederek, eşsiz güzellikteki Van Kedilerini besleme imkanı buluyoruz. Bir sonraki uğrak noktamız Urartu Gümüş sanatının günümüze kadar gelerek ulaştığı en üst seviye olan Savat ve Arubani sanatlarının da sergilendiği gümüş atölyesi olacak. Gümüş alışverişlerimiz sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Muradiye Şelalesi - İshakpaşa Sarayı - Kars

Sabah kahvaltımızın ardından otelden ayrılarak Bend-i Mahi çayının oluşturduğu Muradiye Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Oldukça geniş bir alanda coşkulu bir şekilde köpürerek dökülen şelalede vereceğimiz kahve molamızda bol bol fotoğraf çekip şelalenin keyfini çıkarıyoruz. Şelale gezimizin ardından Tendürek dağlarını aşarak Doğubeyazıt’a ulaşıyoruz. Ağrı Dağı'nın eteklerine kurulmuş Doğubeyazıt' ta Türkiye'nin tanıtım fotoğraflarında sıklıkla kullanılan İshak Paşa Sarayı’nı gezmeye başlıyoruz. Osmanlı İmratorluğu döneminde Topkapı Sarayı’ndan sonra inşaa edilmiş en önemli saray. Dünya üzerinde ilk defa merkezi ısıtma sisteminin kullanıldığı saraydır. Bu sanat harikası yapı taç kapısıyla selamlık ve harem bölümleriyle bizi karşılıyor. Sarayın büyüleyici atmosferinde vereceğimiz serbest zamanımızda bolca fotoğraf çekip Doğubeyazıt'ı  yukarıdan seyretme sansını yakalıyoruz. Sonrasında Ermenistan sınırını takiben yapacağımız yolculukla Kars’a ulaşıyoruz. Kars‘ ta, katedral olarak inşa edilen Rusların çekilmesiyle camiye dönüştürülen Fethiye Camii ilk durak noktamız oluyor. Şehir merkezinde bulunan Kars Kalesi’ni, Kümbet Camii’ni(12 Havariler Kilisesi) görüp, verilen serbest zaman sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde.

Kars Konaklamamızda Akşam Yemeği Dahil Değildir. Dileyen Misafirlerimizle Yemekli Kars Kafkas Halk Oyunları Gösterisi İzlemeye Gideceğiz.(Ekstra)



3 Gün: Kars - Ani Harabaleri - Çıldır Gölü

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ani’ye hareket ediyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Yapılan anlatımlar ardından, Türkiye’nin en doğusundaki tarihi kenti son bir defa daha fotoğrafladıktan sonra Doğu Anadolu’nun en yüksek gölü olan Çıldır Gölü’ne doğru yolculuğumuz başlıyor. Göl kenarındaki zamanımızı dileyen misafirlerimiz Kar kızaklarıyla kızak turu yapabilir.(Ekstra) Sonrasında göl buzları kırılarak yakalanan balıklardan oluşan öğle yemeğimizi yiyor ve Kars merkeze geliyoruz. Akşam yemeğine kadar karlarla kaplı Rus mimarinin en güzel örneklerini göreceğiniz sokaklarda serbest zaman veriyoruz. 



4 Gün: Kars Tren Garı - Erzurum - İstanbul

Turkish Airlines - TK2707 
20:50 - Erzurum (ERZ) 
23:00 - İstanbul Havalimanı (IST)

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Kars Tren Garına gidiyoruz. Yapacağımız tren yolculuğuyla Sarıkamış’a ulaşıyoruz. Sarıkamış Allahuekber Dağı Şehitliğinde vereceğimiz molamızda savaşın acı yönleriyle bir kez daha yüzleşmiş olacağız. 1914 tarihinde kara ve soğuğa yenik düşen askerlerimizi Şehitlikte andıktan sonra Allahuekber Dağlarını tırmanarak Horasan güzergahından Erzurum’a ulaşıyoruz. Erzurum’da Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ulu (Atabey) Camii, Erzurum evlerini gezip Taşhan’ da Oltu taşından yapılma ürünler bulabileceğimiz molada dileyen misafirlerimiz Çağ Kebabı nın tadına bakabilirler. Molamızın ardından buluşarak aracımızla havalimanına gidiyoruz ve siz değerli misafirlerimizle başka peogramda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otellerde 1 Gece Yarım pansiyon 2 Gece Oda Kahvaltı konaklama
  • Otellerde 3 Açık Büfe Veya Set Menü Sabah Kahvaltısı
  • Otellerde 1 Gece Açık Büfe Veya Set Menü Akşam Yemeği 
  • Lüks Araçlar İle Ulaşım - Kişi sayısına göre araç verilir
  • Çevre Gezileri
  • Rehberlik Hizmetleri 
  • Araç İçi Bardak Su
  • Gidiş - Dönüş Uçak Biletleri
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Programda Belirtilen Tüm Müze Ören Yeri Vb. Giriş Ücretleri
  • Programda Belirtilen İlk Gün Sabah Kahvaltısı 
  • Programda Belirtilen 2 Gün Akşam Yemeği 
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Öğle Yemekleri
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (07:00)
Notlar

ULAŞIM ARAÇ TİPLERİ

Mercedes Travego & Tourismo & Man Fortuna ve Temsa Safir model araçlar ile turlarımız gerçekleştirilmektedir.
HATIRLATMA: Acentemiz kişi sayısı düşük turlarda ISIZU TURKUAZ, MUTSIBISHI PRESTİJ, MERCEDES SPRINTER veya VOLKSWAGEN CRAFTER gibi araçları kullanma hakkını saklı tutar

 

Kültür Turları Covid Tedbirleri
• Paket turlarımızda HES kodu alınması zorunludur. Bu şekilde tüm misafirlerimizin sağlık geçmişleri Sağlık Bakanlığı tarafından otomatikman kontrol altına alınmış olur.
• Paket turlarda kullandığımız otobüslerimizde tüm araç personeli covid 19 eğitimlerini almış, her gün tur bitiminde araçlarının dezenfeksiyon işlemlerini prosedürler ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirmektedirler.
• Tur otobüslerinin ön ve orta kapılarında el dezenfektanı bulunacaktır.
• Paket turlarımıza katılan tüm misafirlerimize tur başlangıcında hijyen kiti teslim edilecektir.
• Havalimanında başlayan turlarımızda misafirlerimiz alana girişlerinde ateş ölçümleri görevli personel tarafından yapıldıktan sonra tur otobüsüne geçildiği dönemde rehberiniz tarafından her gün ateş ölçümleri yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.
• Turlarımızda kullandığımız tüm oteller Kültür ve Turizm bakanlığının normlarında belirttiği covid 19 sertifikalı olma özelliği taşıyacaktır.
• Otellerimizde alınacak sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri için restoran bölümlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilecek, misafirlerimizin kullanabilmesi için tek kullanımlık kişiye özel çatal bıçak setleri ile servisler yapılacaktır.
• Araçlarımızda seyahat esnasında maske kullanmak zorunludur.
• Seyahat esnasında kapalı bardak su ikramı yapılacak olup, sıcak çay ve kahve servisleri rehberinizin uygun gördüğü tesislerde ikram edilecektir.


İptal Şartları

Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
Turumuz 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Rehberimiz yol, hava, bölge yoğunluğu veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma inisiyatifine sahiptir.
Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü kesinlikle verilmez. Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, fotoğraf makinesi bulundurulmasını hatırlatırız.
Yüksek sezonda ve olağan dışı durumlarda programda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.
Tur öncesi ya da tur esnasında oluşabilecek hava muhalefeti, doğal afet veya olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşemeyen turlardan MNG Turizm sorumlu değildir.
Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur süresince ya da sonrasında iadesi mümkün değildir.
Haftalık turlarda (4 gece ve üzeri) oturma düzeni önden arkaya sıra atlanılarak değiştirilir. Bu uygulama rehber tarafından organize edilir.
Tur programı, Rezervasyon Formu ve Tur Sözleşmesi bir bütündür. Ayrı ayrı düşünülemez.

https://www.mngturizm.com/butik-van-kars-erzurum-turu-thy-ile-3-gece-yilbasi-ozel-2155
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 28.03.2024 18:20 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.