Hurtigruten Keşif Gemisi ile Lapland & Norveç Turu - THY ile 9 Gece Tur Programı

KUZEY IŞIKLARINI GÖRME GARANTİSİ

EKSTRA TURLAR DAHİL

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Rovaniemi

Turumuz İstanbul Dış Hatlar Terminali’nde 06:00’da buluşarak check-in işlemlerimizi tamamlamamız ardından başlıyor ve sonra Türk Hava Yolları’nın  TK1749 seferi ile Rovainemi uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Varışımıza istinaden havalimanında karşılanıyor ve büyülü otelimiz olan Igloo Hotel’e doğru yol alıyoruz. Kuzey Kutup çizgisini geçiyoruz. Oteldeki işlemlerimizi tamamlamamız ardından arzu ederseniz  Noel babanın evi olarakta adlandırılan bu otelde camdan yapılmış odalarınızın keyfini çıkarabilir, gökyüzünden hiç kaybolmayan ayın, sanki kar küresinin içindeymişsiniz hissi yaratan eşssiz manzarayı izleyerek dinlenebilirsiniz. Aynı zamanda otelde yapılan taze yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz... Konaklama; Glass Resort Hotel’de ( Jakuzili, Saunali Cam Iglolar)



2 Gün: Rovaniemi - Laponya

Masallar şehri Rovaniemi.. Laponya’nın bşkenti olan Rovaniemi, aynı zamanda kuzeyin eğitim ve ticaret merkezlerinden biri. Daha çok tarihte Vikinglere korku salan Sami olarak bilinen halkın yaşadığı bu şehirde ren geyiği ve husky yetiştiriciliği ve balıkçılıkla uğraşıyorlar. Misafirlerimizle, rehberimiz ile beraber Husky çiftliğine gideceğiz ve masmavi gözleri ve yumuşacık tüyleri olan bu sevimli hayvanlarla vakit geçirip Husky kızak turu yapacağız. Kızak sürüşünün ardından öğle yemeğimiz yerel biz restoranda. Öğle yemeğinin ardından yine misafirlerimizle beraber bu Ren Geyiği çifliği ziyareti yapmak üzere yola çıkıyoruz. Özel bir ren geyiği sürüşü yaptıktan sonra bununla ilgili hayatımızın sonuna dek turumuzun hatırası olarak saklayabileceğimiz sertifikalarımızı alıyoruz. Bu eğlenceli aktivitelerin ardından otelimize dönüyoruz ve serbest zaman. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Konaklama; Glass Resort Hotel’de ( Jakuzili, Saunali Cam Iglolar).



3 Gün: Saariselka

Sabah otelde yapaağımız taptaze kahvaltımızın ardından Soariselka’ya gitmek üzere aracımıza biniyoruz. 2 saatlik sürecek bu yolculuğumuzda eşsiz manzaranın keyifini çıkarırken bir yandan rehberimizin şehir hakkında yapacağı anlatıları dinliyoruz. Oteldeki check-in işlemlerimizi tamamlamamız ardından bu küçük ama masalsı şehri tura çıkıyoruz. Doğal güzellikleriyle ün salmış bu ufak şehri yürüyüş yaparak her yerini gezerken gözlerimizi doğanın bize sunduğu güzelliğe doyuruyoruz.  günümüzü 2 saatlik kar motoru safarisini yaparak sonlandırıyoruz. Bu sayede yumuşacık karların ve manzaranın keyfini çıkarabilir aynı zamanda tertemiz havanın kokusunu içinize çekebilir bu anın keyfini çıkarabilirsiniz. Lezzetiyle ve şıklığıyla ün salmış tesislerinde akşam yemeğini yememiz ardından serbest zaman ve otele dönüş. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Konaklama; Santa’s Hotel Tunturi Saariselka.



4 Gün: Kirkenes- Vardo- Batsfjord- Bervag

Otel yapacağımız lezzetli kahvaltımız arından gemiye bineceğimiz Norveç’in Kirkenes şehrine aracımızla yol alıyoruz. Hurtigruten gemimize Kirkenes limanından biniyoruz. St. Petersburg sınırına yalnızca bir kaç kilometre olan bu şehir Rusya şehir mimarisinin etkisini sokaklarda görmek mümkün. Aynı zamanda halkın bir kısmı Rusça konuşmaktadır. Ayrıca gemimizle Prestfjellet Dağı’nı yakından göreceğiz. Ayrıca gemimiz Norveç’in ufak ve sevimli limanları olan Vardo, B Batsfjord- Bervag’e uğrayacak. Buralar da yine  Mount Tanahorn,  Kjølnes Lighthouse görme fırsatı yakalayacağız. Aynı zamanda gemimizin özel resturantlarında asla donmuş ürün bulunmamakta olup her güne özel taze ve yeni menü yapılmaktadır, yerel lezzetlerin keyfini gemimizde çıkarabiliriz. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



5 Gün: Mehamn- Kjøllefjord- Honningsvåg- Havøysund- Hammerfest- Øksfjord- Skjervøy

Gemimiz gece Mehamn ve Kjøllefjord ziyaret edecek. Eğitim oranı yüksek Mehamn bölgesinde her sene bir çok festival ve kültürel aktivite düzenlenmektedir.  Kjøllefjord ise Norveç’in hep anlatılan minik balıkçı kasabalarından en sevimlisidir diyebiliriz. Harika doğa manzaralar vaadeden bu küçük kasabalarını isteyen misafirlerimiz ziyaret edebilir. Sabahın erken saatlerinde Honningsvåg ve  Havøysund limanlarında olacağız. Kuzey burnu’nun en büyük şehri olan  Honningsvåg’te, size harika alışveriş deneyimi sunan mağazaları ve hediyelik eşya dükkanlarıyla kendinizi şımartabilir, dağlarla çevrili şehrin muhteşem manzarasında nefis bir akşam yemeğiyle eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.  Havøysund limanında ise Rusya ve Norveç’in arasında yer alan Barents Deniz’i görebilirsiniz.  Hammerfest limanında ise Alaska ve Sibirya’da aynı enlemde olmanın etkisiyle oluşmuş olan buzulları görebilirsiniz. Geminin Øksfjord limanına yanaşmasıyla bembeyaz karların içerisinden görünen rengarenk evlerin görüntüsüyle mest olabilirsiniz.  Gemimizin Skjervøy’a yanaşmasıyla balıkçı çiftliklerinin olduğunu bu kuzey adasını yakından göreceğiz.  Akşam yemeği ve geceleme gemide.



6 Gün: Tromsø- Finnsnes- Harstad- Risøyhamn- Sortland- Stokmarknes- Svolvær- Stamsund

6. Günümüzde gemimizle beraber günümüzü biraz daha arkeolojik kalıntılara ayırabileceğimiz limanlara uğrayacağız. Bu sayede hem eşsiz doğanın keyfini çıkarırken, Norveç’in tarihini öğrenebileceğiz.  Sabahın erken saatlerinde  Finnsnes limanına yanaşacağız Trondenes Church’u ziyaret edeceğiz, Dünya’nın en kuzeyinde kalan bu Orta Çağ kilise’sinde tarihe yakından tanıklık edeceğiz.   Harstad- Risøyhamn- Sortland arasında gemimizle dağların arasında yolculuk edeceğiz. Gemimiz  Stokmarknes limanına yanaştığında isteyen misafirlerimiz  Hurtigrutemuseet Museum’u ziyaret edebilir isteyen misafirlerimiz ise gemide eşsiz manzaranın keyfini çıkarırken bir yandan gemi lezzetlerini deneyimleyebilir. Aynı zamanda burada deniz kartallarını görme ihtimalimiz olabileceğini unutmayın! Svolvær’ Svolvaer Goat olarak adlandırılan birbirine dönük iki yüzü andıran doğal oluşumla oluşmuş dağı gördükten sonra Stamsund’a bulunan arkeoloji harikası Lotofen Wall’ı göreceğiz.  Akşam yemeği ve geceleme gemide.

 



7 Gün: Bodø- Ørnes- Nesna- Sandnessjøen- Brønnøysund- Rørvik

Gemimiz sabahın erken saatlerinde Bodo limanına yanaşacak ve kahvaltımızı ederken kuzey kutup dairesini geçeceğiz! Aynı zamanda arzu eden misafirlerimizle Marina Balığı Karaciğer yağı deneyeceğiz.    Ørnes- Nesna’da gemimiz ufak molalar verecek dileyen misafirlerimiz tamamen her yeri bembeyaz olan bu kasabalarla yürüyüşler yapıp etrafı keşfedebilir. Gemimizle ile  Sandnessjøen- Brønnøysund limanları arasında yer alan  oldukça efsaneleşmiş The Seven Sisters dağlarını göreceğiz, sıra sıra Alstahaug adasında yer alan bu dağların eşsiz manzarası eşliğinde mükemmel doğa fotoğrafları çekebilir bir yandan kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Son olarak gemimiz Rorvik’te duracak. İsteyen misafirlerimiz bu resmedilmeye değer adnın keyfini çıkarabilir, yerel lezzetleri tadımlayabilir.  Akşam yemeği ve geceleme gemide.



8 Gün: Trondheim- Kristiansund- Molde

Sabah satlerinde gemimiz Trondheim limanına yanaşacak, isteyen misafirlerimiz mimarisi ve tarihiyle ün salmış Nidaros Cathedrali’ni ziyaret edebilir,  Gamle Bybro’a yürüyerek Nid Nehri’ni fotoğraflama ve yakından görme fırsatını yakalayabilir. Daha sonra gemimizle  Kristiansund limanına ilerleyeceğiz. Burada doğal oluşmuş kaldırım taşlarında yürüyebilir,  Varden viewpoint’te inanılmaz panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Gemimiz Molde’ye vardığındaysa muhteşem Alp dağlarını yakından göreceğiz. Ayrıca Jazz müziğin oldukça popüler olduğu Molde’de hem lezzetli akşam yemeği ile kenddinizi şımartabilir hemde Jazz müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme gemide.



9 Gün: Ålesund- Torvik- Måløy- Florø- Bergen

Gemimiz sabahın çok erken saatlerinde Alesund’a yanaşacak. Alesund, Norveç’in her şeyden biraz diyebileceğimiz bir şehri. Modern mimarisi, tarihi ve doğasıyla dünyada oldukça popüler bir yer olmuştur. Alesund’dan sonra kısa molalarla uğrayacağımız Norveç’in minik ve sevimli köyleri olan Torvik ve Maloy’de yorgunluğunuzu atabilir, huzuru keyfini çıkarabilirsiniz. Son olarak gemimiz son limanı olan Bergen’e yanaşacak, çıkış işlemlerinin ardından otelimize doğru yol alacağız.  Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Konaklama; Scandic Neptun Hotel



10 Gün: Bergen Oslo- Istanbul

Ertesi sabah erkenden otelde yapacağımız kahvaltının ardından Tarihi trenimize binmek üzere yola çıkıyoruz. Dağların arasında trenle yapacağımız 7 saatlik yolculuğumuzla kendizi masallar ülkesinde hissedecek, manzara ile büyüleneceksiniz. Son olarak Oslo’ya vardığımızda bizi karşılayacak aracımızla Oslo-Gardermoen Havalimanı’na doğru yol alacağız. Türk Hava Yolları’nın  TK1754 sayılı seferi uçağıyla İstanbul Airport’a 23:55’de iniş yapacağız. Masalsı turumuzun sonu, tekrar görüşmek dileğiyle.. 



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • TURK HAVA YOLLARI İLE EKONOMİ SINIFI İSTANBUL – ROVANIEMI / OSLO – İSTANBUL EKONOMİ SINIFI UÇAK BİLETİ.
  • TÜM TRANSİT YOLCULUKLAR 
  • BERGEN& OSLO ARASI TREN YOLCULUĞU
  • ROVANIEMI 2 GECE GLASS RESORT HOTEL (IGLOO) TAM PANSİYON KONAKLAMA 
  • SAARISELKA’DA 1 GECE SANTA’S HOTEL TUNTURI ODA+KAHVALTI  KONAKLAMA.
  • BERGEN’DE 1 GECE SCANDIC NEPTUN HOTEL  ODA+KAHVALTI  KONAKLAMA.
  • GEMİDE TERCİH ETTİĞİNİZ KATEGORİDE 5 GECE,6 GÜN TAM PANSİYON KONAKLAMA.
  • ROVANIEMI HUSKY TURU
  • ROVANIEMI REN GEYİĞİ TURU
  • SAARISELKA KAR MOTORU SAFARİSİ TURU
  • HAVALİMANI VE LİMAN VERGİLERİ (750€)
  • TÜRKÇE TUR LİDERLİĞİ HİZMETİ (Kişi sayısı minimum 10 kişi olması durumunda)
  • GEMİ İÇİN İÇİN HAZIRLANMIŞ HER GÜN VE HER GECE EĞLENCE, ANİMASYON VE ŞOVLAR
  • GEMİDE EKSTRA İKRAMLAR  
  • FİTNESS & SPOR SALONU KULLANIMI.
  • ZORUNLU SEYAHAT SİGORTASI (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • SAĞLIK HİZMETLERİ.
  • KİŞİSEL HARCAMALAR.
  • İÇ HAT BAĞLANTI UÇUŞLARI
  • YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 
  • GEREKLİ VİZENİN ÜCRETİ.
  • PCR TESTİ
  • PROGRAMDA BELİRTİLMEYEN EKSTRA GEZİLER


Tur Çıkış Şehri
    Notlar

    İptal Şartları

    Rezervasyon tarihi itibari ile tur kalkışından 90 gün öncesine kadar %60. 90 gün ve sonrası için %100.

    https://www.mngturizm.com/hurtigruten-kesif-gemisi-ile-lapland-norvec-turu-thy-ile-9-gece-cohk101
    MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
    Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
    444 2000


    Bu çıktı 28.03.2024 20:14 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.