Karadeniz Batum Turu Otobüs ile 6 Gece Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul’dan Hareket, Sinop

21.00 - İncirli E5 Dilek Pastanesi Önü
21.30 - Mecidiyeköy Meydan Mado Önü
22.00 - Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı
22.20 - Kartal Köprüsü Otobüs Durağı
22.45 - Gebze Center Otobüs Durağı 

Belirtilen Saatlerde ve Hareket Noktalarında Buluştuktan Sonra, güzel ülkemizin kültürel ve coğrafi zenginliklerini, uzmanlaşmış rehberlerimiz eşliğinde siz değerli misafirlerimize tanıtmak amacı ile hazırlamış olduğumuz Karadeniz - Batum Turumuza başlıyoruz.

Yaklaşık 8 saat sürecek olan yolculuğumuzu vereceğimiz 3 mola ile birlikte en keyifli şekilde değerlendiriyoruz. Sabah saatlerinde Sinop'a ulaşıyoruz.

Mola: İzmit Pause Tesisleri, Bolu Unova Tesisleri, Ilgaz Tesisleri;



2 Gün: Sinop - Samsun - Fatsa

Sabah erken saatlerinde Sinop'a ulaşarak sizler için organize edeceğimiz kahvaltı molamız sonrası Sinop Kalesi ve Eski Sinop Cezaevi gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. (Cezaevi Tadilatta olması sebebiyle dışarıdan görülecektir.) Bu gezimiz esnasında bölgede ün salmış el yapımı maket gemi atölyesinden alışveriş içinde kısa bir serbest zaman vermeyi ihmal etmiyoruz. Gezimizin bitişini takiben Akliman Mevkisinden geçip Hamsilos Koyu’na giderek; Türkiye'de tek örneği burada bulunan ve doğal bir oluşum olan Hamsilos Fiyordlarını fotoğraflıyoruz. Ardından Sinop Mantısının tadına bakarak yolculuğumuza Samsun ile devam ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını attığı yer olan Samsun'da İlk Adım Anıtı - Arkeoloji Müzesi ve Bandırma Vapuru gezilerimiz sonrasında akşam üzeri Fatsa'da bulunan otelimize geçiş yaparak akşam yemeğimizi alıyoruz ve konaklama imkanı buluyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen Restoranda veya Serbest Zaman Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Sinop'ta serbest zaman ya da belirlenen restoranda alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Konaklama: Fatsa - Yalçın Otel 5* vb.



3 Gün: Fatsa - Boztepe - Ordu - Trabzon - Sürmene - Uzungöl - Ardeşen

Sabah otelde aldığımız kahvaltı sonrasında Karadeniz Turu yolculuğumuza Ordu ile devam ediyoruz. Kısa bir yolculuk sonrası Boztepe'ye ulaşarak teleferik ile Ordu'yu kuş bakışı görebilme imkanı buluyoruz. Burada vereceğimiz kahve molamız sonrası yolculuğumuza Trabzon’a ile devam ederek, Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Atatürk Köşkü gezimiz sonrası Trabzonun el sanatları ve üretim bakımından en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye ulaşıyoruz. Sürmene denince akla ilk gelen şey mutfaklarınızda işlerimizi oldukça kolaylaştıran ve dünya çapında üne sahip olan, koleksiyon parçalarının da bulunduğu özel yapım Sürmene Bıçağını alabileceğimiz bir noktada hem sürmene bıçağının özelliklerini öğreniyor hem de alıveriş imkanı buluyoruz. 

Sonrasında Uzungöl'e geçerek öğle yemeğimizi alıyoruz ve bizleri bekleyen minübüslerimiz ile Lustra ve Kalester yaylasına çıkıyoruz. (Ekstra: 100 TL +/-) Yayla keyfimiz sonrası fotoğraflarımızı çekiyor ve Ardeşen'de bulunan otelimize geçerek akşam yemeğimizi alıyor ve konaklama imkanı buluyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacaktır. Açık Büfe veya Set Menü (Fiyata Dahildir.)
Öğle Yemeği: Belirlenen Restoranda Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Konaklama: Ardeşen - Ela Hotel vb.



4 Gün: Borçka - Karagöl - Batum - Ardeşen

Otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Borça - Karagöl Turumuza başlıyoruz. (Ekstra: 100 TL +/-) Hopa'da bizleri bekleyen minibüslerimiz ile Karadeniz'in en güzel göllerinden birisi olan Karagöl'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Klaskur yaylasının yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur deresinin önünü kapatması ile oluşmuş bir göl olan Karagöl'ün doğasına hayran kalacaksınız. Borçka ve Karagöl gezilerimizi tamamlayarak Öğle yemeğimiz sonrası Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. Sınır Kapısı İşlemlerini tamamlayarak Batum'a geçiş yaparak Avrupa Meydanı'nda bulunan Medea Heykeli’nin hikâyesini dinleyip, sonrasında Piazza Meydanı’na geçiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Sonrasında Ortodoks mezhebine ait Saint Nicholas Kilisesi'ni geziyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşaa edilmiş kilise aktif olarak kullanılmaktadır. Poseidon Heykeli, Tiyatro Binası, Meryem Ana Katedrali gibi önemli noktaları ziyaret ediyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesi'ni görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş ve Casino da vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz serbest zamanın tadını çıkarabilir, dileyen misafirlerimiz ise Gürcü Gecesi'ne katılabilirler. (Ekstra: 200 TL +/-)

Not: Borçka - Karagöl gezisine katılmak istemeyen misafirlerimiz Hopa'da serbest zaman olarak değerlendirebilirler. Tur bitiminde katılmayan misafirlerimiz de alınarak Batum'a geçiş yapılacaktır.

Not 2: Gürcistan'a geçiş için Yeni Kimlik Kartı gerekmektedir. Başka bir evrak ile giriş yapılamamaktadır. Yanınıza almayı unutmayınız.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Öğle Yemeği: Borçka Karagöl'de Serbest Zaman veya Belirlenen Restoran (Ekstra)
Akşam Yemeği: Batum'da Gürcü Gecesinde veya Serbest Zaman (Ekstra)
Konaklama: Ardeşen - Ela Otel vb.



5 Gün: Fırtına Deresi - Ayder Yaylası - Zilkale - Palovit - Çeçeva - Rize - Maçka

Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından Karadenizin en meşhur vadisi olan Kaçkar dağlarının buz gibi sularında yetişen alabalığıyla da meşhur olmuş, son yıllarda rafting festivallerine ev sahipliği yapan, dağlarını tepelerini Çay bahçelerinin kapladığı Fırtına Vadisine ulaşıyoruz. Fırtına deresinde Rafting yapmak isteyen misafirlerimiz (Ekstra: 150 TL +/-) adrenalin dolu dakikalara tanık olurken diğer misafirlerimiz ile Fırtına Deresi kenarında çay keyfi sürüyoruz..

Sonrasında Çamlıhemşin'den hareketle Hala köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylası'na ulaşıyoruz. Yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylasını gezip bol bol fotoğraf çekebileceğimiz, Yöresel Muhlamalık Peynir, Tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Zilkale, Çinçiva Köprüsü, Çeçeva Köyü, Palovit Şelalesi, Çeçeva Turumuza başlıyoruz. Bu turumuza bölgedeki minibüsler ile devam edeceğiz. (Ekstra: 100 TL +/-)

Turlarımızı tamamlayarak otobüsümüze geçiyor ve sonraki durağımız olan Rize'deki Çay Fabrikamıza geçiş yapıyoruz. Çay'ın nasıl işlendiğini detaylı bir şekilde işin uzmanlarından dinleyerek alışveriş yapabilme imkanı buluyoruz. Sonrasında Rize Bezi atölyesini geziyor ve Maçka'da bulunan geçiş yaparak akşam yemeğimizi alıyor ve konaklama imkanı buluyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Öğle Yemeği: Ayder Serbest Zaman Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Konaklama: Maçka - Grand Mela Hotel vb.



6 Gün: Zigana - Sümela Manastırı - Altındere - Hamsiköy - Trabzon - Ayasofya - Akçaabat - Ordu - Samsun

Otelde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Altındere Milli Parkı’na ulaşarak Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Manastr tadilatta olduğu için fotoğraf molamızın Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Altındere Vadisi’ne geriye dönüyoruz. Öğle yemeğimizi burada altıktan sonra otobüsümüze binerek Zigana Dağları’na tırmanıyoruz. Sütlacıyla meşhur Hamsiköy’ü görüp sütlaç molası ardından Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Tüneli’nden geçiyoruz.

Sonrasında Trabzon'da bulunan Ayasofya Kilisesi'ni ziyaret ediyor ve rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Komnenos Krallığı döneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada Gümüş, Telkari, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve Bayanlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye Sanatının inceliklerini öğreniyoruz.

Yolculuğumuza Akçaabat'ta alacağımız öğle yemeği ile devam ediyor ve Giresun Kale içine ulaşıyoruz. Giresun'un keyifli sokakları arasında fotoğraflar çekiyor ve rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Sonrasında Ordu güzergahı üzeirinden Samsun'a ulaşarak otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alarak konaklıyoruz. 

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Öğle Yemeği: Akçaabat Köftecisi (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Konaklama: Samsun - Radisson Blue Hotel vb.



7 Gün: Samsun - Amasya - İstanbul'a Dönüş:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Samsun'da bulunan otelimizden ayrılarak 1,5 saat sürecek yolculuğumuz ile birlikte Amasya'ya ulaşarak Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi ile turumuza başlıyoruz. Ardından gezimize Amasya da şehzadelik yapmış ve Osmanlıya padişah olmuş Sultanlarımızdan Sultan İkinci Beyazıt Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz. Tarihi çarşısını geziyor, Ardından İmarethane'yi rehberimizden dinliyor ve turumuzu tamamlayarak öğle yemeğimizi ve alışverişimizi yapıyoruz. Sonrasında ise İstanbul'a olan yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşıyoruz. Bir başka programda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. (Fiyata Dahildir.)
Öğle Yemeği: Belirlenen Restoranda veya Serbest Zaman Olarak Alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Tesiste Serbest Zaman Olarak Alınacaktır. (Ekstra)



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • 5 Gece Otellerde Konaklama 
  • Otellerde 5 Sabah Kahvaltısı
  • Otellerde 4 Akşam Yemeği 
  • Profesyonel Kokartlı Rehberlik
  • Lüks Otobüsler ile Ulaşım
  • Tüm Geziler
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (Türsab)
  • Batum Turu
  • Araç İçi İkramlar


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Gidişteki Sabah Kahvaltısı
  • Öğle Yemekleri
  • Batum'daki Akşam Yemeği ve Eğlencesi 
  • Yayla Turları Minibüs Ücreti
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri 
  • Peogramda belirtilen ekstralar


Tur Çıkış Şehri
  • İncirli E5 Dilek Pastanesi Önü (21:00)
  • Mecidiyeköy otobüs durağı - Mado önü (21:30)
  • Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü (22:00)
  • Kartal Köprüsü (22:20)
  • Gebze Center Önü (22:45)
Notlar

ULAŞIM ARAÇ TİPLERİ

Mercedes Travego & Tourismo & Man Fortuna ve Temsa Safir model araçlar ile turlarımız gerçekleştirilmektedir.
HATIRLATMA: Acentemiz kişi sayısı düşük turlarda ISIZU TURKUAZ, MUTSIBISHI PRESTİJ, MERCEDES SPRINTER veya VOLKSWAGEN CRAFTER gibi araçları kullanma hakkını saklı tutar

 

Kültür Turları Covid Tedbirleri
• Paket turlarımızda HES kodu alınması zorunludur. Bu şekilde tüm misafirlerimizin sağlık geçmişleri Sağlık Bakanlığı tarafından otomatikman kontrol altına alınmış olur.
• Paket turlarda kullandığımız otobüslerimizde tüm araç personeli covid 19 eğitimlerini almış, her gün tur bitiminde araçlarının dezenfeksiyon işlemlerini prosedürler ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirmektedirler.
• Tur otobüslerinin ön ve orta kapılarında el dezenfektanı bulunacaktır.
• Paket turlarımıza katılan tüm misafirlerimize tur başlangıcında hijyen kiti teslim edilecektir.
• Havalimanında başlayan turlarımızda misafirlerimiz alana girişlerinde ateş ölçümleri görevli personel tarafından yapıldıktan sonra tur otobüsüne geçildiği dönemde rehberiniz tarafından her gün ateş ölçümleri yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.
• Turlarımızda kullandığımız tüm oteller Kültür ve Turizm bakanlığının normlarında belirttiği covid 19 sertifikalı olma özelliği taşıyacaktır.
• Otellerimizde alınacak sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri için restoran bölümlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilecek, misafirlerimizin kullanabilmesi için tek kullanımlık kişiye özel çatal bıçak setleri ile servisler yapılacaktır.
• Araçlarımızda seyahat esnasında maske kullanmak zorunludur.
• Seyahat esnasında kapalı bardak su ikramı yapılacak olup, sıcak çay ve kahve servisleri rehberinizin uygun gördüğü tesislerde ikram edilecektir.


İptal Şartları

Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
Turumuz 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Rehberimiz yol, hava, bölge yoğunluğu veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma inisiyatifine sahiptir.
Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü kesinlikle verilmez. Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, fotoğraf makinesi bulundurulmasını hatırlatırız.
Yüksek sezonda ve olağan dışı durumlarda programda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.
Tur öncesi ya da tur esnasında oluşabilecek hava muhalefeti, doğal afet veya olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşemeyen turlardan MNG Turizm sorumlu değildir.
Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur süresince ya da sonrasında iadesi mümkün değildir.
Haftalık turlarda (4 gece ve üzeri) oturma düzeni önden arkaya sıra atlanılarak değiştirilir. Bu uygulama rehber tarafından organize edilir.
Tur programı, Rezervasyon Formu ve Tur Sözleşmesi bir bütündür. Ayrı ayrı düşünülemez.

https://www.mngturizm.com/tur-573-karadeniz-batum-turu-otobus-ile-6-gece.html
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 25.04.2024 11:21 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.