Kula ve Salihli Jeoparkı Turu Otobüs ile 1 Gece 23 Nisan Özel Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Kurşunlu – Sart – Adala – Göl Marmara – Salihli

06:00 Yenibosna Shell Benzin İstasyonu, 06:30 Mecidiyeköy Metrobüs Durağı, 07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü, 07:30 Çayırova MC Donald’s önünden aracımıza binerek Manisa’nın incisi, taşı toprağı altın şehir Salihli’ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 5 saat sürecek yolculumuz sonrası varışımızla ilk durağımız Kurşunlu Şelalesi, Kurşunlu deresinin akışını düzenlemek için yapılan setlerden oluşan Şelaleyi ve Kurşunlu Kaplıcalarını gördükten sonra, Sardes Antik kentine gidiyoruz. M.Ö. 15. Yüzyıla kadar giden sardes şehri, M.Ö 1000’li yıllarda Lidya Krallığının başkentliğini yapmıştır. Roma Döneminde Eyalet merkezi, Bizans döneminde ise Piskoposluk merkezi konumunda olan şehir, Ege sahillerini İç Anadolu’ya bağlayan yol üzerinde kurulmuştur. Şehrin en önemli kalıntılarını bu gün hamam (gymnasium) ve havra’nın (synagogue) bulunduğu kompleks ile Kutsal artemis tapınağı oluşturmaktadır. Artemis tapınağı için geçmişte inşa edilmiş en büyük mabetlerden biri olduğu belirtilmektedir. Paranın ilk basıldığı şehri ve Artemis tapınağını gördükten sonra Salihli şehir merkezine giderek öğle yemeğimizi serbest olarak alacağımız Odun Köftecisine gidiyoruz. Yemek molası sonrası Kent müzesini geziyoruz. Müdire Hanım Evi olarak bilinen mekanı 1901 tarihinde Kıbrıslı Ahmet Sadık bey tarafından yapıldığı bilinmektedir. Kurtuluş savaşı sırasında Çerkez Ethem Efendiye hem karargâh hem de ikametgâh olan evi gezerken eski günleri anacağız. Salihli Kadınlar Kooperatifi çatısı altında yeniden hayat bulan müzede Salihli Kadınlarının el emeği olan ürünlerden hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Kent müzesinin bahçesinde çaylarımızı yudumladıktan sonra Adala Volkanik Kanyonu’na gidiyoruz. Ardından Kız Köprüsü ve Suuçtu Şelalesinin görüp fotoğrafladıktan sonra, Bintepeler’e hareket ediyoruz. Kral Mezarı olarak bilinen yaklaşık 119 Tümüslüs’ten oluşan Lidya soylularına ait olan mezarları panoramik olarak gördükten sonra Marmara gölü’ne yönelerek göl kenarında serbest zaman veriyoruz. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilir ve ikramımız olan çaylarınızı yudumlayabilirsiniz. Gezimiz sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz göl balıklarının servis edildiği Köy Restoranında göl manzarası eşliğinde Balık keyfi yapabilir. Katılmak istemeyen misafirlerimiz otele bırakılacaktır. Akşam yemeği ve konaklama otelde.



2 Gün: Salihli – Tabduk Emre Köyü - Divlit Jeoparkı – Kula – Kula Peri Bacaları – İstanbul

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Kula’ya doğru yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde yer alan Tabduk Emre Köyüne uğrayarak Carullah Bin Süleyman Cami’ni, Tabduk Emre ve Yunus Emre türbelerini görüyoruz. Gezimiz sonrası Divlit Volkanik Parkına gidiyoruz. Günümüzden yaklaşık 30 bin yıl öncesine dayanan patlamalarda lav akıntıları ile oluşmuş yer şekillerini göreceğiz. Yaklaşık 3 Km yürüyüş parkurunda gerçekleştireceğimiz yürüyüş sizlerde heyecan yaratacak. Gezimiz sonrası Kula ilçe merkezine hareket ediyoruz. Varışımızla serbest öğle yemeğimizi alacağımız restorana gidiyoruz. Yemek sonrasında Kula’nın dar sokaklarında dönemin konakları ve meskenleri arasında yapacağımız yürüyüş gezimizde zamanda yolculuğa çıkacağız ve bol bol fotoğraf çekme imkânı bulacağız. Örnek konaklardan birini gezdikten sonra çarşıda vereceğimiz serbest zamanda alışveriş yapma imkânı bulacaksınız. Kula gezimiz sonrası Peri Bacalarına hareket ediyoruz. Kısa yürüyüş gezimizde Peri Bacası oluşumlarını görüp fotoğrafladıktan sonra bölgenin şarap üretimiyle, satış mağazasının birlikte bulunduğu Anemon otele hareket ediyoruz. Şarap üretiminin evreleri hakkında alacağımız bilgiler sonrası tadım gerçekleştireceğiz. Dileyen misafirlerimiz bölgenin üzümlerinden elde edilmiş ürünlerden satın alabilir. Gezimizi tamamladıktan sonra doğasıyla, bağlarıyla, havasıyla, tarihi dokusuyla, jeolojik geçmişiyle büyülendiğimiz Salihli ve Kula’ya veda ederek İstanbul’a doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Akşam geç saatlerde varışımızla buluşma noktalarımızda sizlerle bir başka programda görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Turizm midibüsü ile ulaşım hizmetleri,
  • Belirtilen otelde 1 gece yarım pansiyon konaklama,
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri,
  • Profesyonel rehberlik hizmeti,
  • Bahşişler ve bağışlar,
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel harcamalar,
  • Öğle yemekleri,
  • Öğle ve akşam yemeklerinde alınan içecekler,
  • Otel ekstraları,


Tur Çıkış Şehri
  • Yenibosna Kültür Üniversitesi Yanı, (Yeni Bosna Metrobüs Durağı Yanı) (06:00)
  • Mecidiyeköy Otobüs Durakları (06:30)
  • Kadıköy Yeni Salıpazarı Otoparkı (07:00)
  • Çayırova Mc Donaald's önü (07:30)
Notlar

ULAŞIM ARAÇ TİPLERİ

Mercedes Travego & Tourismo & Man Fortuna ve Temsa Safir model araçlar ile turlarımız gerçekleştirilmektedir.
HATIRLATMA: Acentemiz kişi sayısı düşük turlarda ISIZU TURKUAZ, MUTSIBISHI PRESTİJ, MERCEDES SPRINTER veya VOLKSWAGEN CRAFTER gibi araçları kullanma hakkını saklı tutar

 

Kültür Turları Covid Tedbirleri
• Paket turlarımızda HES kodu alınması zorunludur. Bu şekilde tüm misafirlerimizin sağlık geçmişleri Sağlık Bakanlığı tarafından otomatikman kontrol altına alınmış olur.
• Paket turlarda kullandığımız otobüslerimizde tüm araç personeli covid 19 eğitimlerini almış, her gün tur bitiminde araçlarının dezenfeksiyon işlemlerini prosedürler ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirmektedirler.
• Tur otobüslerinin ön ve orta kapılarında el dezenfektanı bulunacaktır.
• Paket turlarımıza katılan tüm misafirlerimize tur başlangıcında hijyen kiti teslim edilecektir.
• Havalimanında başlayan turlarımızda misafirlerimiz alana girişlerinde ateş ölçümleri görevli personel tarafından yapıldıktan sonra tur otobüsüne geçildiği dönemde rehberiniz tarafından her gün ateş ölçümleri yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.
• Turlarımızda kullandığımız tüm oteller Kültür ve Turizm bakanlığının normlarında belirttiği covid 19 sertifikalı olma özelliği taşıyacaktır.
• Otellerimizde alınacak sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri için restoran bölümlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilecek, misafirlerimizin kullanabilmesi için tek kullanımlık kişiye özel çatal bıçak setleri ile servisler yapılacaktır.
• Araçlarımızda seyahat esnasında maske kullanmak zorunludur.
• Seyahat esnasında kapalı bardak su ikramı yapılacak olup, sıcak çay ve kahve servisleri rehberinizin uygun gördüğü tesislerde ikram edilecektir.


İptal Şartları

Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
Turumuz 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Rehberimiz yol, hava, bölge yoğunluğu veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma inisiyatifine sahiptir.
Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü kesinlikle verilmez. Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, fotoğraf makinesi bulundurulmasını hatırlatırız.
Yüksek sezonda ve olağan dışı durumlarda programda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.
Tur öncesi ya da tur esnasında oluşabilecek hava muhalefeti, doğal afet veya olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşemeyen turlardan MNG Turizm sorumlu değildir.
Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur süresince ya da sonrasında iadesi mümkün değildir.
Haftalık turlarda (4 gece ve üzeri) oturma düzeni önden arkaya sıra atlanılarak değiştirilir. Bu uygulama rehber tarafından organize edilir.
Tur programı, Rezervasyon Formu ve Tur Sözleşmesi bir bütündür. Ayrı ayrı düşünülemez.

https://www.mngturizm.com/kula-salihli-jeoparki-turu-otobus-ile-1-gece-23-nisan-ozel-2024
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 28.03.2024 12:46 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.