Baştan Başa Rusya Turu Pegasus HY ile 7 Gece Tur Programı

MNG Turizm güvencesi ile Rusya'yı gezmeye başlıyoruz.
Yol Üzeri Ekstra Turlar ve Çevre Gezileri Dahil!

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MOSKOVA – TVER

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali‘nde uçuşumuzdan 3 saat öncesinden itibaren gerçekleştireceğimiz bagaj teslim, bilet ve pasaport kontrol işlemleri ardından Pegasus Hava Yolları‘nın PC388 sefer sayılı uçuşu ile 10.50‘de Moskova‘ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile 13.45‘de Moskova Domodedovo Havalimanı‘na varışımızın ardından bizleri bekleyen otobüsümüz ile panoramik şehir turumuzu düzenlemek üzere Rusya‘nın başkenti ve en gelişmiş şehri ünvanı ile bizleri karşılayacak olan Moskova’nın şehir merkezine hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Kızıl Meydan, St. Basil Katedrali, Tverskaya Caddesi, Kremlin Sarayı, Bolşoy Tiyatrosu, Rus Tarihi Müzesi, Lenin Mozolesi, Karl Marx Heykeli, Duma Parlamento Binası, Rusya İstihbarat Servisi olan KGB‘nin eski binası, II. Dünya Savaşının kaderini değiştiren Mareşal Jukov Heykeli panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Moskova‘da vereceğimiz serbest zamanın ardından Tver bölgesindeki otelimize transfer. 



2 Gün: TVER – ST. PETERSBURG

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve panoramik şehir turumuz için hareket ediyoruz. Kültürel ve mimari zenginlikleri ile dikkat çeken Tver‘de gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında Volga Nehri, Sovyet Meydanı, Lenin Meydanı, Tiyatro Meydanı, Mihail Tverski ve Puskin Anıtları, Büyük Ekaterina Manastırı, İmparatorluk Sarayı, tarihi köprüler ve nehir limanı görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından, Çarlık döneminin başkenti, Bolşevik Rusya döneminin Leningrad’ı St. Petersburg‘a doğru yola çıkıyoruz. St. Petersburg‘a varışımızla birlikte gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuz esnasında Saray Meydanı, St. Issac Katedrali, Büyük Pedro‘nun Bronz Atlı Anıtı, Rusya Ulusal Kütüphanesi, Eliseyev Binası, Aurora Sineması, Anichkov Köprüsü, Nevski Caddesi ve Nevsky‘e bakan 96 sütundan oluşan Ortodoks katedral olan ve 80 metre uzunluğundaki kubbesi ile şehrin en görkemli yapıtlarında birisi konumundaki Kazan Katedrali görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



3 Gün: ST. PETERSBURG – (Peterhof Sarayı ve Parkları Turu) – (Hermitage Müzesi ve Neva Nehri Tekne Turu)

Sabah kahvaltısının ardında tam gün serbest zaman sunuyoruz. Arzu eden misafirlerimizle birlikte ekstra olarak Peterhof Sarayı ve Parkları Turu’nu (55 Euro) düzenliyoruz. Turumuzda, Fransa’daki Versay Sarayı’ndan etkilenerek Rus Çarı Petro tarafından Baltık Denizi kıyısında oldukça büyük bir alana inşa ettirilen Peterhof Sarayı’nı ve devasa bahçeleri ve çeşmeleri ile ilgi odağı olan parklarını ziyaret edeceğiz. Çar Petro’nun İsviçre’ye karşı kazanılan zafere ithafen yaptırdığı ve 300 yıllık tarihi geçmişe sahip olan sarayın bahçesinde yazlık evler, çardaklar, havuzlar, görkemli heykeller ve çeşmeler ziyaretçilerini adeta büyülemektedir. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi‘nde yer alan Peterhof Sarayı ve parklarında gerçekleştireceğimiz gezimiz sonrasında otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Hermitage Müzesi ve Neva Nehri Tekne Turu‘na (75 Euro) katılabilirler. Rus İmparatoriçe Katherina‘nın 18 YY. da kışlık saray olarak inşa ettirdiği Hermitage, günümüzde 1057 oda ile hemen hemen Dünya‘nın her yerinden ve akla gelemeyecek farklı türlerden paha biçilmez yüzlerce esere ev Müze olarak sahipliği yapmaktadır. Bu eserlerin arasında; Dünyada ilk el dokuması halı olan Pazırık halısı, II. Selim’in Osmanlı-Rus savaşı sonrasında, II. Katherina’ya gönderdiği Türk Otağı, Kâbe‘nin kapısı ve kapıya ait olan işleme örtüsü ve üç boyutlu mekanik kuşlardan yapılmış olan Tavus Kuşu Saati bulunmaktadır. Turumuzun devamında Kuzey‘in Venedik’i olarak görülen St. Petersburg şehrinin önemli turistik merkezlerini, Neva nehri üzerindeki tekne turu esnasında, görme ve fotoğraflama şansı bulacağız. Keyifli tekne gezimizin ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



4 Gün: ST. PETERSBURG – (St. Petersburg Kombi Turu)

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman sunuyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan St. Petersburg Kombi Turu’na (85 Euro) katılabilirler. Turumuz kapsamında ilk olarak Ekaterina Sarayı‘nı görmek için Puşkin Kasabası’na hareket ediyoruz. 6000 dönümlük alana kurulmuş olan Ekaterina Sarayı, kasabanın ana binası konumundadır. İmparatoriçe Katherina tarafından yazlık saray olarak inşa ettirilmiştir. II. Dünya Savaşı esnasında büyük zarar gören saray, sonrasında restore edilmiştir. İç ve dış süslemeleri, altın kaplı kabartmaları, işlemeli sütunları ve tavandaki nefis çizimleri ve ihtişamı ile görülmeye değer bir baş yapıttır. Turumuzun devamında Neva Nehri üzerinde yer alan, devrimin simgelerinden Aurora Gemisi’ni yakından fotoğraflayabilecek; İtalyan mimar Domenico Trezzini tarafından yapımı 21 yılda tamamlanan, 122,5 metre uzunluğundaki eşsiz can kulesine, mermer sütunları, tavan süslemeleri kristal avizeleri ve altın kaplı ikonları ile etkileyici bir görselliğe sahip, St. Petersburg şehrinin en eski katedrali Petro ve Pavel Kalesi ni ziyaret edeceğiz.  Romanov Hanedanından birçok mensubun mezar anıtının bulunduğu Kale, Bolşevik hükümeti tarafından bir dönem hapishane olarak kullanılmıştır. Tur sonrası St Petersburg Şehir Merkezi ‘nde alışveriş ve çevre gezisi için vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize transfer.



5 Gün: ST. PETERSBURG – PSKOV – (Baltık Esintileri Turu) – VELİKY NOVGOROD

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerini tamamlıyoruz. Panoramik şehir turumuzu gerçekleştirmek üzere Pskov‘a hareket ediyoruz. Orta çağ kale ve masallar kenti olarak bilinen Pskov, 15. YY.‘a dayanan köklü  tarihi ile Rusya‘nın en eski şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuz kapsamında, 14. YY.‘da inşa edilen Pskov Şatosu (Kremlin), İki Kaptan (Dva Kapitana) Anıtı, Detsky Şehir Parkı, Kutsal Trinity Kilisesi ve Azize Olga Anıtı görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzun ardından serbest zaman sunuyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Baltık Esintileri Turu’na (45 Euro) katılabilirler. Turumuzda Rusya ve Baltık sınırında bulunan önemli kültürel, sanatsal ve tarihi eserlerin bulunduğu Antik İzborsk Kalesi – Pechory Kasabası & Mağaralar Manastırı görülecektir. Turumuza ilk olarak Antik İzborsk Kalesi‘ni keşfederek başlayacağız. Pskov'un batısında yer alan İzborsk kalesi, günümüze kadar gelmiş en eski taş kalelerden biri olup, sınırları istiladan korumak için inşa edilmiştir. UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan kale; Novgorod Krallığı, Litvanya Krallığı ve Saint Petersburg Krallığı gibi farklı hükümdarın yönetimine geçmiş, farklı ve zengin kültürlere hizmet etmiştir. Turumuzun devamında Pechory Kasabası & Mağaralar Manastır turumuz için Estonya sınırına 3 km yakınlıkta olan Pechory‘e hareket ediyoruz. Kendine özgü bir dili ve kültürü bulunan Estonyalı Ortodoks azınlık halkı “Setonlar”ın yaşadığı Pechory kasabası bir Ortodoks manastırı etrafında yer almaktadır; 15.YY’da mağarada yaşayan keşişler tarafından kurulan manastır, Rusya'daki modern Ortodoksluğun en önemli merkezlerindendir. Burada Ortodokslar ve Seton halkı için önemli bir dini merkez olan Mağaralar Manastırı görülecektir. II. Dünya Savaşı ve Sovyet rejimi dönemlerinde halkı koruyan bir sığınak olarak da kullanılan Manastır, mum ışığında gezdirilen dramatik atmosferli mağaralar ve galeriler yanısıra üst alanda kulelerden, kale duvarlarından, mavi ve altın renkli Rus Barok mimarisinde inşa edilen Şefaat Kilisesi’nden oluşan bir komplekstir. 16 YY.’ın bazı dönemlerinde Rusya İmparatorluğu ‘nun batı sınırını savunmak amacı ile askerler tarafından karakol olarak da kullanılan manastır, renkli mimarisi ile turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Gezimiz sonrasında Veliky Novgorod bölgesindeki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



6 Gün: VELİKY NOVGOROD – MOSKOVA – (Moskova Akşamları Turu)

Sabah kahvaltısının ardından otel çıkış işlemlerini tamamlıyoruz ve Veliky Novgorod şehir panoramik turumuzu gerçekleştiriyoruz. Rusya‘nın ilk başkenti olan, 14. YY.`da Avrupa’nın en büyük şehirlerinden birisi haline gelen Veliky Novgorod, içinden gecen Valkhov nehri ve başta ülkenin en eski sarayı olan Destinets olmak üzere birçok tarihi yapıyı içinde barındırması ile Rusya’nın en büyük Orta Çağ şehridir. Bu özelliği sayesinde UNESCO tarafından koruma altına alınan Veliky Novgorod şehrinde gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında, Büyük Ekaterina’nın Milenyum Anıtı, idari ve dini bir merkez olan Novgorod Kremlini, Rusya’nın ilk taş yapı örneklerinden olan ve içinde Bizans’tan getirilen ilk ikona örneklerini barındıran ve İstanbul Ayasofya minik bir kopyası olarak inşa edilen (Saint Sofia) Aziz Sofya Katedrali, Facets Sarayı görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu tamamlayarak Moskova bölgesindeki otelimize hareket ediyoruz. Varışımızı takiben, odaların alınması ve dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimizle birlikte, ekstra olarak Moskova Akşamları Turu (25 Euro) programımızı düzenliyoruz. Turumuzda ilk olarak Moskova Nehri'nin sağ kıyısında bulunan ve şehrin en yüksek noktalarından biri olan, nehirden 60–70 m yükseklikte 220 metre rakıma sahip Serçe Tepesi’ne çıkacak ve Moskova şehir manzarasının en güzel görüldüğü yer olan bu tepede fotoğraf molası vereceğiz. Turumuzun devamında, 1960‘larda Sovyet yetkililerinin Rusya'nın Napolyon üzerindeki zaferine adadıkları ve bir açık hava müzesi olarak inşa ettikleri Zafer Parkı ziyaret edilecektir. Devamında günün her saati aktif ve canlı yaşantısı ile dikkat çeken Moskova’nın en ünlü caddelerinden biri olan Kuznetsky Most’ta keyifli bir gezi gerçekleştireceğiz. Lüks restoranlar, mağazalar ve kafeler ile çevrelenmiş caddede ve yerel halkın yaşamlarını gözlemleyebileceğimiz keyifli gezi sonrasında turumuzu tamamlıyor ve otelimize dönüyoruz. 



7 Gün: MOSKOVA – (Moskova İkonları Turu) – (Akşam Yemekli Rus Gala Gecesi)

Sabah kahvaltısının ardında tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimizle birlikte ekstra olarak Moskova İkonları Turumuzu (75 Euro) düzenliyoruz. Turumuzda ilk ziyaret noktamız olan tarih boyunca birçok kez Rus Çarlarına ve İmparatorlarına ev sahipliği yapan Kremlin, günümüzde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vlademir Putin‘i ağırlamaktadır. Önemli bir tarihi değeri bulunan Kremlin, devletin yönetim merkezi olmasının yanısıra aynı zamanda bir dini merkezdir. Özellikle Çarların taçlarını giydikleri Uspenski Katedrali ve Michael Kilisesi burada görülecek yerler arasındadır. Turumuza Dünyanın en ihtişamlı metro duraklarına sahip olan Moskova Metrosu ile devam ediyoruz. Birçok sanat eserinin, tavan süslemelerinin ve sanat eseri sayılan altın varaklı motiflerin bulunduğu bu istasyonlar II. Dünya Savaşı esnasında sığınak ve karargâh merkezi olarak kullanılmış. Sonrasında Arbat Caddesi‘ne hareket ediyoruz. Moskova’nın tarihi şehir merkezinde bulunan, araç trafiğine kapalı olan Arbat Caddesinde isimsiz sanatçıların çok uygun fiyatlı yağlıboya tablolarını satın alabilir, birbirinden güzel hediyelik eşya satan mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Arbat Caddesi nde gerçekleştireceğimiz gezi ardından turumuzun son bölümünde, Rusya tarihindeki önemli aristokratların ve düşünürlerin mezarlarının yer aldığı Novodevici Mezarlığı’nda, ünlü şair Nazım Hikmet‘in mezarını ziyaret ederek turumuzu tamamlıyor ve otelimize dönüyoruz. Akşam arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Akşam Yemekli Rus Gala Gecesi (85 Euro) programımıza katılabilirler. Gala gecemizde bir yandan farklı dans gösterilerini izlerken, bir yandan da bölgeye ait leziz tatları deneme fırsatı bulacağız. Turumuzun tamamlanmasının ardından otelimize dönüyoruz.



8 Gün: MOSKOVA – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte, İstanbul’a gerçekleşecek dönüş uçuşumuz için Moskova Domodedovo Havalimanı’na transfer. Bagaj teslim, bilet, check-in ve pasaport kontrol işlemlerimizin ardından Pegasus Hava Yolları ‘nın PC389 sefer sayılı uçuşuyla yerel saat ile 14.45 ‘de İstanbul ‘a hareket. TSİ 17.50 ‘de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus HY tarifeli seferleri ile İstanbul – Moskova - İstanbul parkurunda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri ve hizmetleri bedeli
  • 3 ve 4 yıldızlı otellerde toplam 7 gece oda kahvaltı konaklamalar 
  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri ve şehirlerarası transfer
  • Programda belirtilen panoramik şehir turu
  • Otel şehir vergileri (yerel otoriteler tarafından alınan ve gecelik kişi başı 3€- 5€ arası değişen konaklama vergileri dahildir)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar.)
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Şu an için yapılacak olan Rusya Vizesi başvuru ve hizmet bedeli (180 Euro) Yeşil pasaporta vize gerekmemektedir.Not: Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın bildirgesi doğrultusunda Rusya Federasyonu ’na 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak olan 16 gün ve daha kısa seyahatlerde, en az 7 iş günü öncesinden başvuru yapmak kaydı ile elektronik vize uygulamasına geçileceği bildirilmiştir. Başvuru ücretinin 50 USD olması beklenmektedir. 
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar 
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • İsteğe bağlı şoför bahşişleri (Kişi başı 5 Euro) 
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (20 Euro, 0-65 yaşına kadar geçerli ücrettir. 65-80 yaş arası olan prim oranlarını danışmanımızdan öğreniniz. Poliçe kapsamı dışında kalan vakalar ile ilgili satış danışmanınızdan bilgi formunu talep ediniz.)


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (10:45)
Notlar

İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat bitim tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Bu tura katılabilmek için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaportunuz olması yeterlidir. Türk vatandaşlarına bu turda vize uygulanmaktadır. Yeşil pasaporta vize gerekmemektedir. Rusya girişlerinde pasaportta herhangi bir zedelenme, özellikle dikişte yırtık olması gibi sebeplerden dolayı Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
https://www.mngturizm.com/bastan-basa-rusya-turu-pegasus-hy-ile-7-gece-avi102
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 23.04.2024 10:12 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.