Van Gölü İshak Paşa Sarayı Turu Pegasus Havayolu ile 2 Gece Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: Ahlat - Tatvan - Nemrut Gölü - Van

Pegasus Havayolları-PC2490 
06:30 - İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.) 08:25 - Muş, Turkey (MSR)

Sabah saatlerinde Sabiha Gökçen havalimanında check-in işlemlerimizi yaptıktan sonra İstanbul – Muş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.Muş havalimanında bizleri bekleyen aracımıza yerleşerek turumuza başlıyoruz.Aracımızla yapacağımız yolculuk sonrasında Van Gölü kıyısındaki Ahlat’a ulaşıyoruz. Boyları 3,5 metreye ulaşan anıtsal mezar taşlarıyla dolu olan Selçuklu Mezarlığı ve çevresindeki pek çok Türk büyüğüne ait kümbetleri görüp; kümbetlerden en ilginci olan Emir Bayındır Kümbetini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Bitlis’in meşhur ilçesi Tatvan’a gidip, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater gölünü görebilmek için aracımızla tırmanışa başlıyoruz. Zirveye ulaştığımızda bir yanımızda Van Gölü, diğer yanımızda Muş Ovası, karşımızda Süphan Dağı’nın olduğu muhteşem manzara bizleri karşılıyor. Çekilen fotoğraflar ve izlenen manzaranın ardından  Van Gölü kıyısında yapacağımız yolculukla Van’a ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: Muradiye Şelalesi - Doğubayazıt - İshak Paşa Sarayı - Van

Sabah otelde alınan kahvaltıdan sonra 5137 metrelik yüksekliğiyle ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nn muhteşem manzarasını gün boyu izleyeceğimiz gezimize başlıyoruz. Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunan Muradiye şelalesine hareket ediyoruz. Oldukça geniş bir alanda coşkulu bir biçimde köpürerek dökülen şelalenin keyfini yaşayabilmek için vereceğimiz serbest zamanda bol bol fotoğraf çekip şelale karşısındaki kafeteryalarda kahvelerimizi yudumlayabileceğiz. Serbest zamanımız sonrasında volkanik etkilerin görülebildiği Tendürek Dağları içerisinde yapacağımız yolculuk size dünyanın zirvesinde hissi yaşatacak. Tendürek dağlarını aştıktan sonra Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı eteğine kurulmuş Doğubayazıt’a ulaşıyoruz. Doğubayazıt’ta Türkiye’ nin tanıtım fotoğraflarında sıklıkla yer alan ve Ağrı Dağı manzarasına bakan İshak Paşa Sarayını geziyoruz. Bu sanat harikası yapı Taç kapısından, HaremSelamlık bölümlerine kadar en ince detaylarıyla düşünülmüş ve nakış nakış kayalara işlenmiş bir şaheserdir. İshak Paşa gezimizden sonra Van’a doğru geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Tendürek Dağı Geçidi’nden (2644 m) geçerken katılaşmış lavları, Çaldıran Ovası’ndan geçerken meşhur savaşın geçtiği alanları göreceğiz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.(TENDÜREK GEÇİDİNİN ULAŞIMA AÇIK OLDUĞU ŞARTLARDA GERÇEKLEŞTİRİLİR.)



3 Gün: Çavuş Tepe - Akdamar - İstanbul

Pegasus Airlines - PC2503 
20:15 - Van (VAN-Ferit Melen) 22:30 - İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.)

Sabah kahvaltımız ardından  Doğu’nun Paris’i diye bilinen  Van’ı gezmeye başlıyoruz. İlk olarak Urartu krallarından II. Sarduri’nin yaptırdığı ve tarihi Sardurihinili diye geçen Çavuştepe Kalesi’ne gidiyoruz. Van-Hakkâri karayolunun üzerinde bulunan bu etkileyici kale adını aldığı Çavuştepe Ovasına tepeden bakmaktadır. Kalede; depo, işlik, saray ve tapınak kalıntılarını görüp eğer şanslıysak dünyanın sayılı Urartuca bilenlerinden birisi olan, ören yeri bekçisi Mehmet amcayla tanışıp, ondan Urartu yazıtlarını dinleyeceğiz. Van denince ilk akla gelen yapı olan Akdamar Adası ve kilisesi var sırada. Ülkemizin en büyük gölüne bölge insanı ‘deniz’ der. Üzerinde yapacağımız yarım saatlik tekne yolculuğuyla ulaşacağımız Akdamar Adası’nın ve Kilisesi’nin kavuşamayan âşıklarının hüzünlü hikâyesini dinledikten ve Kral Gagik’in muhteşem kilisesinin tarihini öğrendikten sonra öğle yemeğimizi Van ‘Denizi’ kıyısında alacağız. Dileyenler Van’a özgü inci kefalinin tadına bakabilirler. Ardından Van merkeze dönerek Van Kalesi gezimizi gerçekleştiriyoruz. Göl kıyısında muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Van Kalesi içerisinde Urartular’a ait birçok yapının yanı sıra çözümlemeleri yapılmış anıtsal Urartu yazıtlarını da görme imkanı bulacağız. Rehberimizin anlatımları sonrası Van Kalesinde serbest zamanımızda birçok hatıra fotoğrafı çekme ve bu görkemli manzaranın keyfini çıkarma fırsatımız olacak. Van Kalesi gezimizin ardından Van denilince aklımıza ilk gelen eşsiz güzellikteki Van Kedilerini yakından göreceğimiz Kedi Evine gidiyoruz. Van kedileri koruma altında olduğundan Van dışına çıkartılması yasaklanmış durumda bu sebepten dolayı özel alanlarda yaşatılıyorlar. Bu özel alanlardan birisi olan Kedi evi gezimiz sonrası Van’ın meşhur Urartu Gümüş sanatı olan Savat ve Arubani sanatları hakkında bilgi almak üzere Gümüş Atölyesine uğruyoruz. Burada alacağımız sunumun ardından alışveriş imkanı da bulabileceğiz. Gümüş Atölyesinin ardından Van’ın bir diğer el sanatı olan HalıKilim atölyesine gidiyoruz. İran ErmeniTürkmen halı ve kilimleri üzerine detaylı bir bilgilendirme alarak yok olmaya yüz tutan bu sanatın inceliklerini hep beraber öğreniyoruz. HalıKilim atölyesinin ardından Van Havalimanına ulaşarak dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otellerde 2 gece yarım pansiyon konaklama yapılır.
  • Otellerde 2 açık büfe veya set menü sabah kahvaltısı verilir.
  • Otellerde 2 gece açık büfe veya set menü akşam yemeği verilir.
  • Lüks Araçlar İle Ulaşım (Kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)
  • Ek Hizmet Bedelleri (Özel İdare ve belediye işletmeleri vb.)    
  • Rehberlik Hizmetleri
  • Araç İçi Bardak Su
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Uçak Biletleri
  • Havalimanı Servisi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Programda Belirtilen İlk Gün Sabah Kahvaltısı 
  • Programda Belirtilen Son Gün Akşam Yemeği
  • Tüm Öğle Yemekleri 
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 
  • Tüm Özel Harcamalar  


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (04:30)
Notlar

ULAŞIM ARAÇ TİPLERİ

Mercedes Travego & Tourismo & Man Fortuna ve Temsa Safir model araçlar ile turlarımız gerçekleştirilmektedir.
HATIRLATMA: Acentemiz kişi sayısı düşük turlarda ISIZU TURKUAZ, MUTSIBISHI PRESTİJ, MERCEDES SPRINTER veya VOLKSWAGEN CRAFTER gibi araçları kullanma hakkını saklı tutar

 

Kültür Turları Covid Tedbirleri
• Paket turlarımızda HES kodu alınması zorunludur. Bu şekilde tüm misafirlerimizin sağlık geçmişleri Sağlık Bakanlığı tarafından otomatikman kontrol altına alınmış olur.
• Paket turlarda kullandığımız otobüslerimizde tüm araç personeli covid 19 eğitimlerini almış, her gün tur bitiminde araçlarının dezenfeksiyon işlemlerini prosedürler ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirmektedirler.
• Tur otobüslerinin ön ve orta kapılarında el dezenfektanı bulunacaktır.
• Paket turlarımıza katılan tüm misafirlerimize tur başlangıcında hijyen kiti teslim edilecektir.
• Havalimanında başlayan turlarımızda misafirlerimiz alana girişlerinde ateş ölçümleri görevli personel tarafından yapıldıktan sonra tur otobüsüne geçildiği dönemde rehberiniz tarafından her gün ateş ölçümleri yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.
• Turlarımızda kullandığımız tüm oteller Kültür ve Turizm bakanlığının normlarında belirttiği covid 19 sertifikalı olma özelliği taşıyacaktır.
• Otellerimizde alınacak sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri için restoran bölümlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilecek, misafirlerimizin kullanabilmesi için tek kullanımlık kişiye özel çatal bıçak setleri ile servisler yapılacaktır.
• Araçlarımızda seyahat esnasında maske kullanmak zorunludur.
• Seyahat esnasında kapalı bardak su ikramı yapılacak olup, sıcak çay ve kahve servisleri rehberinizin uygun gördüğü tesislerde ikram edilecektir.


İptal Şartları

Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
Turumuz 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, tur iptalinin bildirim tarihi tur kalkışından 20 gün öncesidir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
Rehberimiz yol, hava, bölge yoğunluğu veya olağanüstü koşullara göre programda değişiklik yapma inisiyatifine sahiptir.
Rezervasyon sırasında koltuk garantisi ya da sözü kesinlikle verilmez. Yürüyüşe uygun giysi, ayakkabı, şemsiye, el feneri, fotoğraf makinesi bulundurulmasını hatırlatırız.
Yüksek sezonda ve olağan dışı durumlarda programda belirtilen oteller benzer kategorilerde farklı otellerle değiştirilebilir.
Tur öncesi ya da tur esnasında oluşabilecek hava muhalefeti, doğal afet veya olağanüstü durumlardan dolayı gerçekleşemeyen turlardan MNG Turizm sorumlu değildir.
Turda kullanılmayan hak ve hizmetlerin tur süresince ya da sonrasında iadesi mümkün değildir.
Haftalık turlarda (4 gece ve üzeri) oturma düzeni önden arkaya sıra atlanılarak değiştirilir. Bu uygulama rehber tarafından organize edilir.
Tur programı, Rezervasyon Formu ve Tur Sözleşmesi bir bütündür. Ayrı ayrı düşünülemez.

https://www.mngturizm.com/van-golu-ishak-pasa-sarayi-pegasus-ile-2-gece-ramazan-bayrami-ozel-2088
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 29.03.2024 04:10 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.