Grand Ukrayna Turu - Pegasus HY ile 7 Gece - Lviv Konaklama Başlangıçlı Tur Programı

Grand Ukrayna Turu
MNG Turizm güvencesi ile Avrupa'yı gezmeye başlıyoruz.

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Lviv

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde buluşma. Check-in işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları’nın PC420 Sefer sayılı tarifeli seferi ile 16:56’da Lviv’e hareket. 18:55’de varışımızı takiben yürüyerek şehir turumuzu yapıyoruz. II. Dünya savaşında zarar görmemiş ender şehirlerinden biri olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO listesindeki şehirlerden biridir. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, o dönemde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Orta Avrupa şehridir. Rus yönetiminde hemen hiç kalmamış olan bu şehir, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturur. Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Svobada Meydanı en eski katedral ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı görülecek yerler arasındadır.Şehir turumuzun ardından otele transfer serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Lviv

Kahvaltının ardından dileyen misafirlerimizle ekstra olarak öğle yemekli Şatolar Turu için hareket ediyoruz (60 Eur). Lviv şehrinin dışında kurulmuş birçok şato bulunmaktadır. Gezimiz sırasında da bunlardan 2 tanesini göreceğiz. Orijinal halleri XVIII ve XIX yy.’dan günümüze kadar korunmuş olan bu şatolarda adeta geçmişe, şövalye dönemine bir yolculuk yaşayacaksınız. Ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Eczacılık müzesi & Çikolata Fabrikası Satış Mağazası & Ünlü Ermeni Kilisesi  & Arsenal turuna katılabilirler (30 Eur). Yüzlerce yıl önce insanların hastalılarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’ni, Lviv’de yıllardır farklı görüşlerden siyasi mahkumların hapsedildiği meşhur zindanları ziyaret edecek ayrıca meşhur silahlıkları göreceğiz. Ardından Kars’ta bulunan Ünlü Ani Ermeni Kilisesinin bir eşi olan Lviv Ermeni Kilisesini ziyaret edeceğiz. Muhteşem freskleri ile bu kilise bizleri bekliyor. Daha sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve 4 katlı satış merkezinde kahve molası ve serbest zaman. Daha sonrasında bu eşsiz Orta Avrupa şehrinin tadını çıkartmaya devam edebilirsiniz.  Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam ise eğlenceye Lviv’in en eğlenceli mekanlarında güne devam edebilirsiniz. Geceleme otelimizde. 



3 Gün: Lviv – Rivne – Kiev

Kahvaltının ardından odaların boşaltıması ve Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzeri Ukrayna’nın şirin kasabalarından biri olan Rivne de ihtiyaç ve fotoğraf molası veriyoruz. Şehir nüfus ve yüzölçümü olarak küçük olmasına rağmen Rivne’de 4 adet üniversite bulunmaktadır. Doğal kaynakların fazla olduğu kentin %40’ı ormanlık alanlar ile kaplıdır. Yol üzerinde Rivne’de alacağımız öğle molamızın ardından Kiev şehrine doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Kiev Dinyeper Kıyısına kurulan bu şehir ismini efsaneye göre Kiy, Şek ve Horiv adlı 3 kardeşin en büyün Kiy’den almıştır. Varışımıza takiben Kiev’de panoramik şehir turuna başlıyoruz. Son yıllarda ihtilallerle dünya kamuoyunun gündemine gelen Kiev, aynı zamanda, Ruslar’ın tarihindeki ilk başkent olma özelliğine sahiptir. 1500 yıllık tarihi olan Kiev, ayrıca, dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir. Shevchenko Bölgesi’nde yer alan ve Kiev’in en merkezi ve işlek caddesi olan 1100 Metre uzunluğundaki ünlü Kreschatik caddesi, Europeiskaya ile Bessarabskaya Meydanlarını birbirine bağlayan eşsiz bir konuma sahip. Birçok restoran ve kafenin bulunduğu Kreschatik Caddesi’nde, sokak dansçıları ve müzisyenler de kentin dinamizmini arttırıyor. Panoramik turumuzda, Kiev’in ana meydanlarını ve belli başlı tarihi binalarını göreceğiz.Turumuzun ardından otele transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Kiev

Kahvaltının ardından, serbest zaman, dileyen misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek İkinci Dünya Savaşı Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı için hareket (45 Euro). İlk durağımız 2. Dünya Savaşı Müzesi, bu savaşa ilişkin dünyadaki en büyük müzelerden biridir. Açık ve kapalı kısımdan oluşur. Açık kısmında Sovyet ordusunun Afganistan savaşında ve 2. Dünya savaşında kullandığı savaş uçakları tanklar, roketler sergilenmektedir. Kapalı kısım 3 kattan oluşmaktadır. 2. Dünya savaşına ait bütünüyle orijinal olarak saklanmış araç gereçleri yakından görme şansı bulacağımız bu turumuzda, savaşın insanlığa verdiği zararı, unutamayacağımız en çarpıcı örneklerle göreceğiz. Bu programın ardından Pecerskaya Lavra Manastırı turuna geçiyoruz. İçinde 18 kiliseyi barındıran manastır 11. yüzyıldan kalma ve UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir. Slav Ortodokslar için kutsal sayılan ziyaret noktalarından birisi olan bu kompleksin ruhani ve mistik havasını seveceksiniz. Turumuzun ardından otele transfer ve serbest zaman. Geceleme, otelimizde.



5 Gün: Kiev

Kahvaltının ardından, serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek olan Kiev Metrosu & Kültür ve Alışveriş & Tekne Turu’na katılabilir (45 Euro). Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki 105.5 metre derinlikteki metro durağını göreceğiz. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nda hediyelik eşya alabilme şansı yakalayacağız. Dnepre Nehrinin manzarasını, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşyacıları bulundurmaktadır. Akşamleyin Dinyeper Nehri’nde düzenlenecek tekne turuna geçiyoruz. Turumuz esnasında, Avrupa’nın bu en büyük nehirlerinden birini tekneyle gezip günün yorgunluğunu atarken, Kiev’in manzarasını en güzel yerlerden seyredeceğiz. Geceleme otelimizde.



6 Gün: Kiev – Uman – Odessa

Kahvaltının ardından Ukrayna’nın eğlence başkenti olan Odessa için yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Uman şehrine giriyoruz. Uman Eski Podolya eyaletinin başkenti olup içerisinde büyük bir tarih barındırmaktadır. Uman Yahudiler için en önemli liderlerden Breslovlu Rabbi Nachman’ın kabrine ev sahipliği yapıyor. Nazi Almanyası’nın zulmünde yiten Yahudileri anmak ve hacı mertebesine ulaşmak için her sene binlerce Yahudi dünyanın çeşitli yerlerinden burayı ziyaret etmek için gelir. Uman gezimizin ardından Odessa’ya varıyoruz. Şehir turumuza başlıyoruz. Karadeniz’in en önemli şehirlerinden Odessa bir zamanlar Tatarlar’ın ve Osmanlılar’ın en kilit konumdaki Hacıbey Kalesi’nin bulunduğu yerde Ruslar, 1700’lerin sonlarında Odessa kentini kurmuşlar ve bu kent, 1800’lü yıllarda, St. Petersburg ve Moskova’dan sonra, Rusya’nın üçüncü büyük kenti haline gelmişti. Günümüzde Karadeniz’in İbiza’sı olarak adlandırılan ve Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir. Bu turda, Odessa Opera Binası, Çariçe 2. Katerina Anıtı, dünyaca ünlü Potemkin Merdivenleri’nin yanısıra, eşsiz mimari örneklerini göreceğiz. Turumuzun ardından, otelimize yerleşiyoruz. Dileyen konuklarımız, kentin araç trafiğine kapalı, cıvıl cıvıl sokaklarında renkli bir akşamın tadını çıkartabilirler. Geceleme otelimizde.



7 Gün: Odessa

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Katakomplar turuna katılabilirler (50 Euro). Bu turumuzda sizi, şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan Katakompları gezmeye davet ediyoruz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 3500 kilometredir. Bu tüneller, Odessa’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın işgaline uğradığı üç yıl boyunca, yerel direnişçiler (partizanlar) tarafından kullanılmış ve direnişçiler, bu süre boyunca yaşamlarını, bu yeraltı labirentlerinde geçirmişlerdir. Turumuzda, o dönemin orjinal eşyalarını görerek, yeraltı labirentlerinde üç yıl yaşayan insanların direnişi ve yaşantısına tanıklık edeceğiz.   Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Degustasyonlu Shustov Konyak Fabrikası Turuna katılabilirler (25 Euro). 1899 Yılında Odessa’da satın aldığı Konyak Fabrikasını günümüze kadar getiren Nikolay Leonidovic ve ailesi Rusya’da Konyak ve Vodka kralı olarak bilinmektedir. Üretilen eşsiz konyakları tadabileceğimiz bu turda ayrıca konyak üretim tekniklerini, detaylarını ve üretim aşamalarını göreceğiz. Turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Odessa Tekne Turu için hareket (25 Eur). Odessa plajlarını, Gece hayatıyla ünlü Arcadia Bölgesini, Meçhul Bahriyeli Anıtını göreceğiz. Bu keyifli turumuzun ardından serbest zaman. Geceleme otelimizde.



8 Gün: Odessa – Istanbul

Kahvaltının ardından, Lviv Havalimanına devam ediyoruz. Bagaj ve check – in işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları PC421 sefer sayılı uçuşla 16:20’de İstanbul’a hareket. 19:20’te varışımıza istinaden turumuzun sonu. Eve Hoşgeldiniz!



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Havayolları ile SAW – LWO – ODS – SAW parkurunda ekonomi sınıfı uçuşlar
  • Havalimanı vergileri,
  • 7 gece oda + kahvaltı konaklama,
  • Lviv, Kiev, Odessa yapılacak olan şehir tanıtım turları,
  • Havalimanı – otel – havalimanı transferleri,
  • Tüm şehirlerarası transferler, 
  • Otel vergileri,
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe tur liderliği hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (30 Euro, 0-65 yaşına kadar geçerli ücrettir. 65-80 yaş arası olan prim oranlarını danışmanımızdan öğreniniz.)(Ukrayna vatandaşları ve süresiz Ukrayna oturumu olan yolcular hariç tüm yolcuların Covid-19’u kapsayan bir sağlık sigorta poliçesi olmalıdır.)
  • Kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri veya benzeri tüm giriş ücretleri
  • Ekstra turlar
  • İsteğe bağlı şoför bahşişleri (kişi başı 5 Euro)


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (14:00)
Notlar

İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Bu tura katılabilmek için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzun olması yeterlidir. Türk vatandaşlarına bu turda vize uygulanmamaktadır. Dubrovnik turuna katılacak misafirlerden yeşil pasaportlu olanlara vize gerekmemektedir, normal pasaportu olan misafirlerimizin geçerli schengen vizesi olması gereklidir ya da Hırvatistan Konsolosluğundan vize alınması gerekmektedir. Hırvatistan vizesi isteyen misafirlerimiz için vize ücretimizi sorunuz. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
https://www.mngturizm.com/grand-ukrayna-turu-pegasus-hy-ile-7-gece-lviv-konaklama-baslangicli-ave100
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 28.03.2024 23:25 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.