Üsküp Turu Pegasus HY ile 2 Gece Kesin Hareketli ( Limak Luxury Konaklama ) Tur Programı
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Üsküp

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Pegasus Havayolları’nın PC351 sayılı tarifeli seferi ile 07.50’de Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin başkenti Üsküp’e hareket. Yerel saat ile 08.20’de varış ve panoramik Üsküp turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan ve evliyalar şehri olarak bahsettiği, Bursa’ya benzettiği Üsküp’te kaleye gidecek ve kaleden şehir manzarasını izleyeceğiz. Ardından şehrin Osmanlı İmparatorluğu hâkimiyeti altında olduğu yaklaşık 600 yıllık geçmişten günümüze ulaşan Yahya Paşa ve Mustafa Paşa camilerini, Kapan Han’ı, II. Bayezid döneminde Davud Paşa tarafından yaptırılan ve artık Ulusal Sanat Galerisi olarak kullanılan Çifte Hamam’ı göreceğiz. Kendimizi evimizde hissedeceğimiz Türk Çarşısı’ndan sonra Üsküp’ün ortasından geçen Vardar Nehri kıyılarına varacak ve aslen Bizans İmparatoru Justinyen tarafından 6. yüzyılda yapılan ancak günümüze ulaşan haliyle Fatih Sultan Mehmed döneminde inşa edilerek 1469 yılında hizmete açılan, toplam 13 kemerli Taş Köprü’yü geçecek, Makedonya Meydanı’na doğru ilerleyeceğiz. Şehrin ana meydanı olan bu yerde 2011 yılında Makedonya Cumhuriyeti’nin yirminci kuruluş yılını kutlamak amacıyla dikilen Büyük İskender heykelini ve günümüzde iş hanı olarak hizmet veren, Ristik ailesi için 1926 yılında inşa edilen Ristik Sarayı’nı göreceğiz. Asıl adı Agnes Gonca Boyacı olan, Nobel Barış Ödülü sahibi Arnavut Katolik Rahibe Teresa’nın Üsküp doğumlu olması sebebiyle anısına kurulan, üst katı kilise alt katı ise rahibenin yaşamından kesitlerin sunulduğu bir müze olarak kullanılan Rahibe Teresa Evi’nin önünden geçerek devam edecek yolculuğumuz şehrin simgesi olan garla son bulacak. Ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman. Belirlenen saatte buluşup dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz. Dileyen misafirlerimiz, akşam saatlerinde ekstra düzenlenecek Makedon Gecesi Turu’na katılabilirler. Geceleme Otelimizde.

Makedon Gecesi Turu &  Yemekli : 55 Euro
Yerel lezzetlerin, kültürün ve müziklerin eşliğinde unutulmaz bir Balkan gecesi yaşayacağız.



2 Gün: Üsküp

Sabah Kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Matka Kanyonu ve Vodno Dağı turuna katılabilirler. Geceleme Otelimizde.


Muhteşem Makedon Coğrafyası Turu : 40 Euro 
Matka Ulusal Parkı, Kanyonu ve Vodno Dağı’nı kapsayan turumuz kapsamında ilk durağımız yerli ve yabancı herkesi kendine hayran bırakan Matka Ulusal Parkı olacak. Treska Nehri’ni barındıran bu olağanüstü doğal alanda Balkanların en derin mağarası olan Vrelo Mağarası’nı, kanyonu, kanyonda kuru on dördüncü yüzyıldan kalma manastırları göreceğiz. Yaklaşık bir saatlik tekne turumuz sırasında nefes kesen görüntülere şahit olacağımız gezimizden sonra teleferikle Vodno Dağı’na çıkacak, dağda dünyanın en büyük haçlarından birini barındıran Aziz Pantelejmon Manastırı’nı ziyaret edeceğiz. Temiz havada ve el değmemiş doğada bir gezi yapacağız.

 



3 Gün: Üsküp – İstanbul

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman ve odaların boşaltılması. Rehberimizin belirttiği saatte Üsküp Uluslararası havalimanına gitmek üzere yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Pegasus Havayolları’nın PC352 sayılı seferiyle 11.40’da İstanbul’a hareket edeceğiz. 14.00’te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileği ile



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Havayolları ile İstanbul (SAW) – Üsküp parkurunda ekonomi sınıfı uçuşlar,
  • Havalimanı vergileri,
  • Limak Skopje Hotel'de 2 Gece konaklama
  • Üsküp Şehir Turu
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Otel vergileri
  • Türkçe rehberlik hizmetleri
  • Sabah Kahvaltıları


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde alınan ekstralar
  • Tüm kişisel harcamalar 
  • Ekstra turlar
  • Öğle ve akşam yemekleri 
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar
  • İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 


Tur Çıkış Şehri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.mngturizm.com/premium-uskup-turu-pegasus-hy-ile-2-gece-limak-uskup-konaklama-kesin-hareketli-mns294
    MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
    Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
    444 2000


    Bu çıktı 29.03.2024 02:40 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.