Meksika Ateşli Rotalar Turu - THY ile 7 Gece Tur Programı

MNG Turizm güvencesi ile Meksika'yı gezmeye başlıyoruz.

Seyahat Sağlık Sigortası Dahil!
Ulusal Antropoloji Müzesi Girişi Dahil !!

 

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MEXICO CITY

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından Türk Havayolları’na ait sefer ile Mexico City’e hareket ediyoruz. Yerel saat sabaha karşı Mexico City’e varıyoruz. Pasaport kontrolden geçip bagajlarımızı aldıktan sonra şehir merkezine gidip kahvaltı için serbest zaman verilecek (Kahvaltı dahil değil). Sonrasında Mexico City panoramik şehir turu düzenlenecek. Gezimiz, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan şehrin tarihi merkezi ile başlayacak: Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı; bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali; ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Panoramik şehir turumuz sonrası dünyaca ünlü Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezmek üzere yola çıkıyoruz. Kolomb öncesi Meksika’sına ait arkeolojik ve antropolojik eserlerin sergilendiği bu müzede Güneş Taşı ve Xochipili Heykeli en çok dikkat çeken eserlerden bazılarıdır. Calle Madero’dan geçip Bellas Artes Saray’ını görüyoruz.  Tur sonrası otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan yemekli Mariachi Gecesi’ne (75 Usd) katılabilirler. Konaklama otelimizde.



2 Gün: MEXICO CITY

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Teotihuacan Tapınaklar (95 Usd) turuna katılabilirler. Milattan önce 100 yılında kurulmaya başlandığına inanılan ve Kolomb-öncesi döneme ait en büyük şehirlerden biri olan Teotihuacan turumuz esnasında, Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ölüler Yolu gibi çok önemli tarihi yapıtları geziyoruz. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların konumları, Giza’daki piramitler gibi, Orion Takımyıldızının yerdeki yansıması olacak biçimde ve aynı zamanda, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimde düzenlenmiştir. Bu büyülü mekânlarda gerçekleştirdiğimiz turumuzdan sonra özel aracımız ile Mexico City’ye dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: MEXICO CITY

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne (90 Usd) turuna katılabilirler. Yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Meksikalı ressam Frida Kahlo, tablolarında kendi resimlerini çizmesinin sebebini şu sözleriyle açıklıyor: “ Kendi resimlerimi çiziyorum. Çünkü çok yalnızım ve en iyi bildiğim şey yine kendimim. “ Picasso’nun “ Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz “ dediği, ayrıca Louvre Müzesinin bir tablosunu satın aldığı Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu  “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Turumuzdan sonra adı çiçekli yer anlamına gelen, Meksika’nın Venedik’i olarak kabul edilen Xochimilco (Soçimilko) tekne turunu yapacağız. Aztekler sebze ve çiçek yetiştirmek için su kanalların etrafında tarım alanları & çiçek bahçeleri yapmışlardır. Gezi sırasında günümüze kadar muhafaza edilmiş olan bahçeleri, çeşitli ağaçları ve yerel halka ait evleri görebilirsiniz.  Öğle yemeğimizi Tekne turu esnasında alacağız. Tur bitimi otele transfer. Konaklama otelimizde.



4 Gün: MEXICO CITY – CANCUN

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer ve yerel havayolları ile Cancun’a hareket. Varışımızın ardından bizi bekleyen aracımızla otelimize transfer. Konaklama otelimizde. 



5 Gün: CANCUN

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Chicen Itza (135 Usd) turumuz için hareket edeceğiz. Kukulkan Piramidi, Caracol, Cenote Kaplan Tapınağı ve Savaşçılar tapınağı görülecek yerler arasındadır. Gezilecek yapılar arasında en ünlüsü olan ve 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilen Kukulkan Piramidi’nin bu ünü kazanmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz mimarinin yapımında kullanılan bilimsel gözlemlerdir. Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından yapılan piramidde yer alan basamakların her biri, bir yıl içerisindeki 365 günün parçalarını temsil etmektedir. Konaklama otelimizde.



6 Gün: CANCUN

Kahvaltının ardından denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Tulum & Playa de Carmen  (95 Usd) turuna katılabilirler. Tulum kalıntıları, Cancun’a yaklaşık 1 saatlik mesafede olup, Meksika’da Chicen Itza ve Teotihuacan’dan sonra en çok ziyaret edilen arkeolojik alandır. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların Saray ve Tapınakları ziyaret edeceğiz. Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum sonrası Playa de Carmen’e gidiyoruz. Playa de Carmen masmavi bir okyanusun kenarında yer alan, şirin bir tatil kasabasıdır. Playa de Carmen’in eşsiz plajında güneşlenip,  turkuaz rengi sularında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.



7 Gün: CANCUN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından deniz ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz.



8 Gün: CANCUN – İSTANBUL

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Türk Havayollarına ait sefer ile sabah saatlerinde  Istanbul’a uçuş. Yeni güne uçakta gireceğiz...



9 Gün: İSTANBUL

Sabah saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) – Mexico City (MEX) / Cancun (CUN) – İstanbul (IST) parkurlarında gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Mexico City (MEX) – Cancun (CUN) parkurunda tek yön ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri 
  • 4 yıldız otellerde 7 gece oda-kahvaltı konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüs ile tüm transferler
  • Mexico City panoramik şehir turları
  • Ulusal Antropoloji Müzesi girişi
  • Otel vergileri
  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır).
  • Türkçe tur liderliği hizmeti (Biniş veya İniş Havalimanında karşılar)
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Vize ücreti ve servis bedeli  // YEŞİL PASAPORT SAHIPLERI ŞAHSEN RANDEVU ALIP KONSOLOSLUĞA GİTMEK ZORUNDADIR (GEÇERLİ AMERİKAN VİZESİ YOKSA)
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Müze ve ören yerleri girişleri
  • Ekstra turlar
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (65 yaş üzeri sürprim farkı)
  • Kişisel harcamalar
  • Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)


Tur Çıkış Şehri
    Notlar
    • Meksika turlarımız özelinde rezervasyon için aranan kriterler aşağıdaki doğrultuda güncellenmiştir.
    • Bu bağlamda öncelikle öncesinde veya güncel bir Amerika, İngiltere ve Shengen vizesi yok ise Single kayıt hiçbir şekilde alınmamaktadır. 
    • Diğer yandan eşli seyahat edecek misafirlerimizde öncesinde veya güncel bir vize sorgulaması olmayacaktır. Nedeni ise İstanbul havalimanında Gözen uçuş güvenlik (ABD gibi) profiling uygulaması gerçekleştirmekte olmasıdır.
    • Yapılan bu uygulama sonucunda tüm sorumluluk misafirlerimize ait olup, her ne koşulda olursa olsun tarafımızdan her hangi bir iade söz konusu değildir. 
    AVANTAJLI ETKİNLİK PAKETİ – X LARGE 415 Usd 390 Usd
    Tehotuhacan Tapınaklar Turu (95 Usd) + Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu (90 Usd) + 
    Tulum & Playa de Carmen  Turu (95 Usd) + Chicen Itza (135 Usd)
     
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 3 Mart Cuma saat 23:30 
    04 Mart TK 181     Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    11 Mart TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 12 Mart)
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 23 Haziran Cuma saat 23:30 
    24 Haziran TK 181     Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    1 Temmuz TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 2 Temmuz)
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 28 Temmuz Cuma saat 23:30 
    29 Temmuz TK 181     Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    05 Ağustos  TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 6 Ağustos)
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 1 Eylül Cuma saat 23:30 
    02 Eylül   TK 181     Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    09 Eylül   TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 10 Eylül)
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 30 Ekim Pazartesi saat 23:30 
    31 Ekim TK 181        Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    07 Kasım  TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 8 Kasım)
    Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati : 10 Kasım Cuma saat 23:30 
    11 Kasım  TK 181     Istanbul – Mexico City       02:15 – 08:10 
    18 Kasım  TK 181     Cancun – Istanbul              14:45 – 10:35 +1 (İst’a varış 19 Kasım)

    İptal Şartları

    Genel şartlar ‘Tur Programı’nın ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.

    • Turumuz minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde tur iptalinin bildirim tarihi, tur kalkışından 5 gün öncesidir.
    • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
    • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
    • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
    • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
    • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat bitim tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
    • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
    • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
    • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
    • 3 kişilik odalarda ilave yatak, standart yatak boyutundan daha küçüktür.
    • Çocuk indirimleri sadece iki yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
    • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turla olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
    • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
    • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
    • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    • Bu tura katılabilmek için 6 ay geçerli pasaport ile gerekli vizeye ihtiyaç vardır. Türk vatandaşlarına bu turda vize uygulanmaktadır. Bedelsiz olarak online başvuru ile bu turda vize misafir tarafından alınmaktadır. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    • Meksika turlarımız özelinde rezervasyon için aranan kriterler aşağıdaki doğrultuda güncellenmiştir.
    • Bu bağlamda öncelikle öncesinde veya güncel bir Amerika, İngiltere ve Shengen vizesi yok ise Single kayıt hiçbir şekilde alınmamaktadır. 
    • Diğer yandan eşli seyahat edecek misafirlerimizde öncesinde veya güncel bir vize sorgulaması olmayacaktır. Nedeni ise İstanbul havalimanında Gözen uçuş güvenlik (ABD gibi) profiling uygulaması gerçekleştirmekte olmasıdır.
    • Yapılan bu uygulama sonucunda tüm sorumluluk misafirlerimize ait olup, her ne koşulda olursa olsun tarafımızdan her hangi bir iade söz konusu değildir. 

     

    https://www.mngturizm.com/meksika-atesli-rotalar-turu-thy-ile-7-gece-kab105
    MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
    Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
    444 2000


    Bu çıktı 29.03.2024 09:54 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.