Elit İtalya Turu THY ile 7 Gece Ekstra Turlar Dahil Tur Programı

VAZGEÇİLMEZ KLASİK

MNG Elit Tur: Tüm Geziler Dahil, Ekstra tur ödemesi yok!

Farklı tur programlarında toplam 375 € olan ekstra turlar MNG Elit Tur'da ücretsiz...

Ekstra Turlar
Diğer Acentelerde
MNG Elit Programlarında
Como Gölü Turu
40€
Ücretsiz
San Gimignano Turu
45€
Ücretsiz
Siena & Pisa Turu
50€
Ücretsiz
Verona Turu
35€
Ücretsiz
Garda Turu
30€
Ücretsiz
Venedik Şaheserleri Turu
55€
Ücretsiz
Floransa Şaheserleri Turu
55€
Ücretsiz
Roma İkonları Turu
65€
Ücretsiz
Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL- MİLANO – COMO - MİLANO

İstanbul yeni havalimanı  gidiş terminali  saat 05.00’da hazır bulunulması. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları TK 1879 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.10’da Milano ’ya hareket. Yerel saat ile 09.55’te Milano havalimanına varışımızın ardından pasaport,bagaj işlemleri sonucu tur otobüsümüzle sadece 52 km uzaklıktaki İsviçre sınırında yer alan küçük doğa harikası Como Gölü için hareket ediyoruz.. Yeşille mavinin buluştuğu, İtalya’nın hatta dünyanın en güzel gölleri arasındaki cennetten bir köşe Como gölünde harika manzaralar arasında geçireceğiniz zaman sonrası İtalya’nın moda başkenti Milano’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık bir saatlik yolculuk sonrası İtalya’nın moda başkenti Milano’dayız.  Milano turumuzda gün boyu her zaman kalabalık Duomo Meydanı ve Milano’nun sembolü ünlü Duomo Katedrali, hemen yanında camdan dev kubbeli,görkemli Galleria Vittorio Emanuele, Dünya çapında tanınmış opera binasına ve tiyatro müzesi Teatro alla Scala görüldükten sonra Milano’da serbest zaman. Akşam saatlerinde otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.



2 Gün: MILANO – SİRMİONE – VERONA – PADOVA

Sabah kahvaltı sonrası otobüsün hareketiyle birlikte harika manzaralar arasında yapacağımız yolculuk sonrası İtalya’nın cennet köşelerinden Sirmione Garda Gölü’ndeyiz. Yüzyıllar boyunca İtalyan soylulara ve zenginlere ev sahipliği yapmış, günümüzde ise hem İtalyan Sosyetesini hem de Hollywood ünlülerinin İtalya’daki tatil tercihlerinden Garda Gölü gezimizden sonra Verona’ya hareket ediyoruz. Verona‘ya varışımızı takiben yapacağımız şehir turunda İtalya’nın en büyük ikinci nehri olan Adige Nehri'nin üzerine yapılan Scaligero Köprüsü , 354-1356 yılları arasında savunma amaçlı inşa edilen Orta Çağ döneminden kalma tarihi bir kale olan  Castel Vecchio, etrafı her biri İtalyan mimarisi örneği olan binalar ile çevrili ve oldukça geniş bir alana sahip, sokak sanatçıları, dükkanlar, kafeler, turistik eşya tezgahları ile dolu şehrin kalbi Erbe meydanı; Romeo ve Juliet’in geçtiği şehir olarak ünlü olmuş Verona’da turist akınına uğrayan İngiliz edebiyatçısı Shakespeare‘in romantik eserinde yer alan Juliet‘ten esintiler bulabileceğiniz  Juliet’in evi, en iyi şekilde korunarak günümüze kadar gelmesi sağlanmış Arena di Verona, Birbirinden güzel 
İtalyan mimarisine sahip anıtsal yapılar ile çevrili meydan olan Piazza dei Signori, mağazaların, dükkanların ve kafelerin yer aldığı Verona’nın iki önemli meydanlarından Piazza Bra ve Piazza Erbe‘yi birleştiren Via Mazzini, pek çok kafe, restoran ve dünyaca bilinen ünlü binalar ile çevrili Piazza Bra görüldükden sonra Verona gezimizi tamamlıyoruz. Serbest zaman sonrası otelimize yerleşme, geceleme otelimizde.

 



3 Gün: PADOVA – VENEDİK - BOLOGNA

Sabah kahvaltısından sonra suların içindeki dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden Venedik’e hareket ediyoruz. Venedik şehir turumuzda siyasi ve dini olayların merkezinde yer almış, günümüzde sosyal hayatın en canlı olduğu noktaların başında gelen  San Marco Meydanı, hemen yanı başında Ayasofya dikkate alınarak inşa edilmiş San Marco Bazilikası, görkemiyle kente denizden gelenlerin ilk dikkatini çeken yapı Dükler Sarayı, üzerinde yoğun bir su trafiğini, çevresinde ise birbirinden güzel pek çok tarihi yapıyı barındıran Büyük Kanal, Büyük Kanal üzerinde bulunan geçiş yollarının en eskisi olan Rialto Köprüsü, kenti veba salgınından kurtardığına inanılan Hz. Meryem adına 1687’de inşa edilmiş Santa Maria della Salute Bazilikası, 99 metre yüksekliğe sahip Aziz Mark’ın Çan Kulesi ile Venedik’de görülecek yerleri tamamlayıp serbest zamanda sizleri Venedik romantizmi ile başbaşa bırakıyoruz. Venedik gezimiz sonrası kırmızının en güzel tonlarının bulunduğu, revakların altında yürümenin ayrı bir keyif olduğu, nefis şarküteri tabaklarının insanın aklını başından aldığı Avrupa’nın en eski üniversitesinin bulunduğu, ”Keşfetmek için neden bu kadar geç kaldım acaba?” dedirten bir şehir Bologna’ya hareket ediyoruz. Bologna’da Tüm yolların kesiştiği önemli ve tarihi Maggiore Meydanı, 13. yüzyıldan kalma Belediye Binası San Petronio Bazilikası, Neptün Çeşmesi, Bologna Katedrali, • Şehrin simgesi olan Eğik Kuleler'i (Torre Degli Asinelli ve Torre Degli Garisenda) görüldükten sonra serbest zaman otelimize yerleşme, konaklama.



4 Gün: BOLOGNA – FLORANSA

Sabah kahvaltısı sonrası tam gün İtalya’da sanatın, tarihin ve lezzetin kalbi Floransa’dayız. ; Arno nehri çevresinde kurulu Floransa âdeti bir açık hava müzesi gibi Mermer heykellerle çevrili son derece görkemli Piazza della Signoria (Signoria Meydanı) ,meydanın ortasındaki Neptün havuzu, Michelangelo'nun ünlü heykeli David'in heykeli,  şehri ikiye ayıran Arno nehrinin üzerindeki 14.yüzyıldan kalma her iki yanındaki kuyumcu dükkanlarıyla ilgi çekici  Ponte Vecchio Köprüsü, Dünya çapında  Rönesansın en nadir örneklerinin bulunduğu Uffizi Sanat Galerisi bahçesi, mimarlık harikası olarak kabul edilen Duomo meydanındaki gösterişli muhteşem işciliğiyle  Santa Maria del Fiore Kathedrali, çan kulesi, Vaftizhane ve son olarak da merdivenleri tırmanarak Floransa şehrinin çatısı sayılan muhteşem sehir manzaralı Michelangelo Meydanı'nda Floransa’yı kuşbakışı seyrederek Floransa gezimizi tamamlıyoruz. Akşam saatlerine kadar serbest zaman sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde



5 Gün: FLORANSA – TOSCANA - SİENA - SAN GİMİGNANO - PİSA - FLORANSA

Sabah kahvaltısından sonra otobüsümüzle hareket ediyoruz. Bugün fotoğraflarda gördüğünüz ikonik manzaralı doğası ve lezzet dolu yemekleri ile ünlü Toscana bölgesinin en çok ziyaretçi çeken 3 turistik şehri Siena, San Gimignano ve Pisa yı geziyoruz.  Öğle saatlerinde zengin tarihi mirasıyla bir açık hava müzesini andıran dar sokaklarında  kendinizi Orta çağ da hissedeceğiniz  büyüleyici Siena’dayız, Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri olan Piazza del Campo ve Ortaçağ’dan kalma yapıları ve dar sokaklarıyla Siena gezimizi tamamladıktan sonra UNESCO Dünya Mirasları listesinde  etrafı surlarla çevrili, çok iyi korunmuş Ortaçağ mimarisiyle gezenleri büyüleyen San Gimiginano’yu geziyoruz.  Son olarak ulusal simge olarak herkesin belleğinde yer etmiş beyaz mermerden yana yatmış ünlü Pisa kulesi ve Mucizeler Meydani, Katedral, Vaftizhanenin görüleceği Pisa’yı gezerek bugünkü gezimizi tamamlıyor ve akşam saatlerinde sadece 45 dakika uzaklıkta Montecatini Terme bölgesinde otelimize yerleşme, Otelimizde geceleme. 



6 Gün: FLORANSA – ROMA - VATİKAN

Sabah kahvaltısından sonra otobüsümüzle hareket ediyoruz öğlen saatlerinde dünyanın hiçbir şehrinde bulunmayan görkemli sanat ve kültür miraslarına sahip Roma’dayız. Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen Vatikan dünyanın en güzel mimari düzenlemelerinden  San Pietro meydanı,  Dünyanın en önemli sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Vatikan Müzeleri birçok müzeden oluşan bir kompleks Vatikan, Napolili sanatçı, heykeltıraş ve mimar Gian Lorenzo Bernini tarafından Papa VIII. Alexander için 1656-1667 yılları arasında yaptırılmış son derece görkemli Aziz Petrus Meydanı, M.S 139 yılında Hadrianus ve ailesinin mozolesi olarak yapılmış, daha sonra kale ve papa ikametgahı olarak kullanılmış Castel Sant Angelo (dışardan) görüldükten sonra serbest zaman, otelimize yerleşme. Otelimizde geceleme.



7 Gün: ROMA

Sabah kahvaltısının ardından Roma şehir turumuza devam ediyoruz. Kanlı gladyatör dövüşlerine sahne olan şehrin ölümsüzlüğünün en iyi simgesi Colossseum (dışardan), Roma’nın simge yapıları arasında bulunan, Kolezyum’un hemen yanı başındaki Konstantin Takı, Antik Roma'nın en önemli bölgelerinden Palatino Tepesi, dönemin sosyal ticari ve dinsel merkezi Roma Forum’u,  beyaz mermerden yapılmış devasa Vittoria Emanuele anıtının bulunduğu Piazza Venezia, sebze, meyve, hediyelik eşya satışının yapıldığı Roma’nın küçük ama en ünlü meydanlarından olan Campo de Fiori, Roma’nın en canlı, ünlü, birçok filme  dekorluk yapmış romantik  Navorra meydanı, Roma imparatoru Hadrianus tarafından tüm tanrıların tapınağı olması amacı ile inşa edilen antik dönemlerden beri en iyi korunmuş yapılar arasındaki Pantheon,  Neptün figürünün  öne çıktığı,  günün her saatinde cıvıl cıvıl renkli  Fontana di Trevi ( aşk çeşmesi adıyla anılan Trevi çeşmesi), şehrin en pahalı alışveriş merkezinin kalbinde gençlerin, aşıkların ve turistlerin uğrak yeri Plaza di Spagna (İspanyol merdivenleri), Roma’nın en popüler parklarından biri olan Borghese Park’ın hemen yanında Avrupa’nın en güzel meydanlarından biri sayılan Piazza Popolo, günün son durağı Tiber Nehri’nin batı kıyısına kurulu Arnavut kaldırımlı sokakları ve birkaç meydanı ile Roma'nın en bilinen gece hayatı bölgesi Trastevere’deyiz. Konaklama otelimizde. 



8 Gün: ROMA - İSTANBUL

Sabah kahvaltısının sonra Roma şehir merkezinde sizleri serbest bırakıyoruz. Arzu edenler zincir mağazalar ve bunların arasına serpiştirilmiş yerel butiklerle dolu Via del Corso, Via dei Condotti, Via Frattina caddelerinde alışveriş yapabilir, arzu edenler her zaman canlı hoş vakit geçirilecek Navorra Meydanı, Campo De Flori, Piazza Popolo ve hemen  yanındaki Borghese parkını tercih edebilir, beş yüzyıllık harika bir koleksiyonun sergilendiği Vatikan Müzesi, küçük olmasına rağmen içinde sergilenen birbirinden değerli sanat eserleriyle dünyanın en ünlü müzeleri arasına giren Galleria Borghese, mimarisiyle olduğu kadar muhteşem manzarasıyla da hayranlık uyandıran he National Museum of Castel Angelo müzelerini gezilebilir. Serbest zaman sonrası havalimanına hareket. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 187*  sefer sayılı uçuşu ile 20.15’da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 23.05’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul –  Milano/ Roma  – İstanbul parkurunda uçak bileti ve havalimanı vergileri,  
  • Alan/otel /alan transferleri ve şehirlerarası transferler,  
  • Belirtilen kategori otellerde toplamda 7 gece oda kahvaltı konaklamalar,  
  • Programda belirtilen şehir turları 
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.), 
  • Türkçe tur liderliği hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (30 Euro, 0-65 yaşına kadar geçerli ücrettir. 65-80 yaş arası olan prim oranlarını danışmanımızdan öğreniniz. Poliçe kapsamı dışında kalan vakalar ile ilgili satış danışmanınızdan bilgi formunu talep ediniz.), 
  • Schengen Vize Başvuru Hizmet Ücreti (İstanbul 160 € / İzmir-Ankara 180 €)
  • Kişisel harcamalar, 
  • Öğle ve akşam yemekleri, 
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri.  


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (05:00)
Notlar

İptal Şartları

Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır.
Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil pasaport sahipleri için bu turda vize uygulanmamaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

https://www.mngturizm.com/elit-italya-turu-thy-ile-7-gece-avm211
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 28.03.2024 16:04 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.