Elit Lapland Kuzey Işıkları Gezisi Turu THY ile 3 Gece Ekstra Turlar Dahil Tur Programı

Lapland Kuzey Işıkları Gezisi Turu

MNG Elit Tur: Tüm Geziler Dahil, Ekstra tur ödemesi yok!

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – ROVANİEMİ – SANTA CLAUSE VİLLAGE (NOEL BABA KÖYÜ) -ROVANİEMİ

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde saat  06.30’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz ardından saat 09.00’da THY  ’nın TK 1749  sefer sayılı uçağı ile Rovaniemi’ye hareket ediyoruz. Yerel saat 13:10 da Finlandiya’nın kutup dairesi içinde yer alan Kuzey ışıklarını görebileceğiniz en güzel masalsı şehri Rovaniemi’deyiz.  Turumuza adını veren Lapland İsveç ve Finlandiya’nın kutup dairesi içinde kalan bölgesine verilen isim. Rovaniemi Havalimanında bekleyen özel aracımızla sadece 15 dakika  uzaklıktaki Noel Baba Köyüne (Santa Claus Village) hareket ediyoruz.

Ziyaretimize Santa Claus Köyünün ilk yapısı olan Roosvelt kulübesi ile başlıyoruz. Amerika başkanlarından Franklin Roosvelt’in eşi Eleanor Roosvelt 2.Dünya savaşı sonrası yıkıma uğramış olan Lapland bölgesinin yenilenmesini görmek üzere Lapland’ın başkenti Rovaniemi’ye geliyor ve hazır buradayken Kuzey Kutup Dairesini görmek istiyor. İşte bu ziyarette dinlenebilmesi için yapılan bu kulübe ve kendisinin “burası öyle güzel ve büyüleyici ki Noel Baba, burada yaşamış olmalı” bu meşhur sözü Noel Baba Köyünün yapılmasına sebep oluyor.

Gün boyunca çalan harika noel müzikleriyle bu çok renkli köyde dolaşırken postaneden dostlarınıza Santa pulu ile kart atabilir, her gün çocukları görmek için gelen Noel Baba ile hatıra fotoğrafı çektirebilir, Santa Park’ta bulunan kutup dairesi çizgisi üzerinden geçebilir, serbest zamanınızda hediyelik eşya mağazaları, orman şurubu, sıcak çikolata, sıcak şarap içebileceğiniz cafeler de vakit geçirebilirsiniz. Akşam saatlerine kadar sürecek Noel Baba Köyüne (Santa Claus Village) gezimiz sonrası sadece 8 km uzaklıktaki otelimize hareket ediyoruz. Otelimize yerleşme, serbest zaman. Otelimizde konaklama.

Kuzey Işıkları Avı Turu: Kuzey Işıkları’’ yani adını Şafak Tanrıçası Aurora’dan alan ‘’Aurora Borealis’’ yeşil, kırmızı, mavi ve mor olmak üzere 4 farklı renk ten oluşan doğanın en göz kamaştırıcı ışık gösterisidir. Gökyüzünün açık (bulutsuz) ve berrak olması, havanın da mümkün olduğunca karanlık olması gerekiyor. Kuzey Işıkları Avı turu rehberimizin mobil uygulamasından hava koşulları takip edilerek görülebleceği en uygun gece , bir gece önceden tespit edilerek belirlenen saatte yapılacaktır. 

( Turun süresi 2 saat )



2 Gün: SERBEST ZAMAN - HUSKY KIZAK TURU – REN GEYİĞİ ÇİFTLİĞİ- ROVANİEMİ

 

 Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği muhteşem manzaralar eşliğinde son derece keyifli, unutulmaz deneyimler yaşayacağınız Ren Geyiği Çiftliği,  Husky Safari ve Arktikum Bilim Merkezi ve Müzesi turumuza katılabilirler

Husky Safari Turu; Lapland’in karlarla kaplı doğasında, husky cinsi köpeklerin çektiği kızaklarla yapacağınız yolculuk, husky çiftliğinde geçireceğiniz keyifli zamanlar bu kış masalının olmazsa olmazı! Kar manzaralı keyifli yolculuk ile Sibirya ve Alaska cinsi kurtlarında bulunduğu yerel bir Husky çiftliğine gidiyoruz. Varışımızda sıcak içecekler eşliğinde Husky köpeklerini tanıyor, her köpeğin karakterine göre eğitilmesini ve ilginç hikayelerini dinliyoruz. Onları sevip, okşadıktan,  yerel rehberinizden kızakları nasıl kontrol edeceğinize dair bilgileri de aldıktan sonra Huskylerin çektiği kızakları ile belki de turumuz da sizi en çok heyecanlandıracak  son derece keyifli bir yolculuk ve benzersiz bir deneyim yaşayacaksınız. (Turun toplam süresi 3 saat)

Ren Geyiği Çiftliği;14 bin Ren Geyiğinin yaşadığı Rovaniemi’nin bazı bölgelerinde insanlardan bile fazla avlanması yasak Ren Geyiği var.  Sadece Finlandiya Laponya’sında 185.000 bin insana karşılık 200.000 ren geyiği yaşıyor. Masalları gerçeğe dönüştürmek için Lapland’de Ren Geyiği safarisi yapmak şart. Ateş etrafında Ren geyiği sürüleri hakkında rehberimizden bilgi alıp,  sürüş hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra muhteşem manzaralar eşliğinde Ren Geyiği kızak gezisi için için yola çıkıyoruz. ( Turun süresi yaklaşık 2 saat )Turlarımızı yaptıktan sonra otelimize dönüş serbest zaman. Konaklama otelimizde. 



3 Gün: SERBEST ZAMAN - KAR MOTORU SAFARİSİ – ARTİCUM MÜZESİ-ROVANİEMİ

Sabah kahvaltısının ardından akşam yemeğimize kadar serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin extra opsiyonel olarak düzenleyeceği Kar Motoru Safarisi, Vahşi Yaşam Parkı ve Aticum Müzesi turlarımıza katılabilirler.

Kar Motoru Safarisi ; Lapland’in beyaza bürünen doğasında adrenalin dolu bir aktivite yaşamak istiyorsanız kar motosikletlerine atlayıp ormanlar içerisinde, sürüş keyfini yaşamalısınız. Lapland’in vahşi doğasında geleneksel bir ulaşım aracı olan kar motosikletleri ile sürüş deneyimi aynı zamanda karlarla kaplı ağaçlı yollar arasında, donmuş göllerin üzerinde tabiatı keşfetmenin en heyecan dolu aktivitesi. ( Turun süresi yaklaşık 1 saat ) 

Articum Müzesi; Rovenemi'nin tarihini, kutuplar ile ilgili bilimsel verileri, Sami ırkını ve yaşayışlarını, günlük yaşam nesnelerini, özellikle çocukların ilgisini çekecek bölgede yaşayan hayvanların etkileyici balmumu heykelleri de oldukça ilginç. Bu müzede simülasyon odasında Kuzey Işıklarının gerçeği aratmayacak derecede etkileyici  simülasyon gösterisini bilimsel açıklamasıyla dinleyerek turumuzu sonlandıracağız. (Turun süresi 2 saat)



4 Gün: BUZ HOTEL – HAVALİMANINA TRANSFER ROVANİEMİ- İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından havalimanına transfer saatimiz 15:00 a kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimize Arctic Snow Hotel Turu (Buz Hotel)

Artic Snow Hotel ( Buz Hotel) Turu; Her sene Nisan ayında tamamen eriyen ve her Kasım’da sıfırdan bambaşka bir tasarımla yeniden yapılan ve inşaatında  15 milyon kilo kar ve 300.000 kilo doğal buz kullanılan dünyanın en ilginç tasarımlı otelini geziyoruz.  Üzerinde ren geyiği postları bulunan  buzdan oyulmuş yataklı odalarını,  buzdan heykellerin süslediği restoranları, buz barı, buz sineması,  evlilik gibi özel günler için kiralanabilen buzdan kilisesini  – 20 derece de  gezerken yapılışı ile ilgili bilgiler alarak  ilginç  Artic Snow Hotel’i turumuzu tamamlıyoruz. Saat 15:00 Otelimizden havalimanına hareket. Bilet, pasaport ve bagaj işlemleri sonrası THY’nin TK 1750 sefer sayılı uçağı ile saat 17:50 de İstanbul’a hareket, yerel saat ile 22:55 de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • THY ile İstanbul – Rovaniemi / Rovaniemi - İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • scandic Hotel veya benzeri kategori otellerde oda kahvaltı konaklama,
  • Programda belirtilen şehirlerarası transferler ile Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Tüm Ekstra Turlar: Kuzey Işıkları Avı Turu, Husky Safari Turu, Kızaklı Ren Geyiği Çiftliği Turu, Kar Motoru Safari Turu, Articum Müze Turu, Artic Snow Hotel (Buz Otel) Turu. 
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe Tur Liderliği Hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar.)
  • Resort Fee ve şehir ayak bastı ücretleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Vize ücreti ve hizmet bedeli (140 Euro İstanbul / 160 Euro Ankara-İstanbul)
  • Seyahat Sigorta Poliçesi ücreti (20 Euro 0-65 yaşına kadar geçerli ücrettir. 66-80 yaş arası olan prim oranlarını danışmanımızdan öğreniniz. Poliçe kapsamı dışında kalan vakalar ile ilgili satış danışmanınızdan bilgi formunu talep ediniz.)
  • Kişisel harcamalar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Ek bagaj uçuş ücreti
  • Müze, ören yeri veya benzeri tüm giriş ücretleri


Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (07:20)
Notlar

İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü’ nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
  • Tur Programımız minimum 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.
  • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 8 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.
  • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.
  • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat bitim tarihi itibariyle minimum 9 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.9 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.
  • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler.
  • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.
  • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Fuar, Kongre, Konser veya özel etkinlik gibi dönemlerde otellerimiz yukarıda belirtilen km.lerden daha fazla, merkeze daha uzak olarak kullanılabilecektir. Böyle bir durum gerçekleşmesi halinde turun hareketinden 15 gün önce tarafınıza bilgi verilecektir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz.
  • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
  • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 9 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Yeşil Pasaport sahipleri için bu turda vize uygulanmaktadır. Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. Vize alımlarında izlenecek prosedür hakkında acentemiz yardımcı olabilir. ABD Konsolosluğu veya Büyükelçiliği randevu bazında çalışmakta olup, vize müracaatını şahsen kabul etmektedir.
  • Amerika Birleşik Devletlerinde sadece Triband özelliğine sahip cep telefonları çalıştığından, bu özelliklere sahip olmayan cep telefonları çalışmayacaktır. Elektrik 110 Volt olmakta olup, farklı bir priz sistemi kullanılması nedeni ile yanınızda getireceğiniz kamera, fotoğraf makinesi ve cep telefonlarının Türkiye elektrik sistemine uyumlu fişleri kullanılamaz. Bu nedenle ihtiyacınız olan dönüştürücüyü Türkiye’den yad a Amerika’da rehberinizin yardımı ile temin edebilirsiniz.
  • Kimi oteller check-in esnasında yapılacak muhtemel harcamalar için oda başına kredi kartından bir miktar bloke etmektedir. Amerika uçuşlarında online check-in işlemi havayollarından kaynaklanan sebeplerden dolayı yapılamamaktadır. Acentemizin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • Amerika iç hat uçuşlarında her bagaj ücretlidir. Ücretsiz bagaj taşıma hakkı bulunmamaktadır. Tüm bagaj ücretleri yolcuya ait olup ücretler havayolu firması tarafından belirlenmektedir.
  • Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden veya oradan gelecek yolcularımızın artan güvenlik unsurları nedeniyle cep telefonu ve laptop gibi elektronik aletleri güvenlikte açmalarını isteyebilmekte ve şarjı olmayan cihazların uçağa alınmaması ve ayrı bir güvenlik prosedüründen geçirildiğini bildiririz.
  • Otellere giriş saati 14.00 – 15.00 arası, çıkış ise 11.00-12.00 arasıdır.
  • Bu seyahat esnasında Türk Hava Yolları ile yapacağımız uçuşlarda serbest bagaj hakkınız kişi başı (2) parça olup, valiz başı 23 kg. ile sınırlıdır.
  • Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında bir parça eşya alma hakkı vardır. Bu bagajın ağırlığı en fazla 7 kg olabilir.
  • ABD içerisinde yapacağımız iç uçuşlarda valiz başına 25 USD / 35 USD arası ücret alınmaktadır.
  • Ekstra valiz veya ağırlıktan veya ödenecek ekstra bagaj ücretinden acentemiz ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.
  • Son zamanlarda artan terör ihbarları yüzünden kabin içerisine alabileceğiniz eşyalar konusunda ciddi kısıtlamalar getirilmiştir. Kabin içerisine alacağınız çantalarınızda kesinlikle hiçbir kesici, delici, yanıcı, parlayıcı madde bulundurmayınız. Su da dahil olmak her türlü yiyecek, içecek maddesini kabin bagajınıza kesinlikle almayınız. Kabin içerisine alacağınız likitlerin (deodorant, krem, diş macunu, parfüm v.b.) toplam miktarı 50 ml’yi aşmamalıdır.
https://www.mngturizm.com/lapland-kuzey-isiklari-gezisi-turu-thy-ile-3-gece-tum-geziler-dahil-avm200
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 29.03.2024 01:03 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.