Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan Turu THY ile 7 Gece Tur Programı

Azerbaycan - Gürcistan - Ermenistan Turu
MNG Turizm güvencesi ile Asya'yı gezmeye başlıyoruz.

Tur Çıkış Şehri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BAKÜ

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından saat Türk Havayolları’na ait uçak ile Bakü’ye hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Haydar Aliyev Havalimanı'na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile şehir turuna İçeri Şehir adı verilen ve UNESCO Dünya Koruması Listesinde bulunan, duvarlarla çevrili eski şehir merkezini gezerek başlıyoruz. Bakü, Abşeron Yarımadası’nın güneybatısında yer alır. Buradaki ilk insan yerleşimleri M.Ö. 2000’lere dayanmaktadır.  Shemakha Kapısı, Kız Kulesi, Şirvan Şah Sarayı turumuz sırasında göreceğimiz önemli eserlerden bazıları. Akşam saatlerinde otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde. 



2 Gün: BAKÜ

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Ateşgah & Gobustan turumuza katılabilirler. İlk olarak 600.000’den fazla duvar kabartmasının bulunduğu, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki Gobustan'a doğru yola çıkıyoruz. Burada geçmişi 40.000 yıl önceye dayanan kaya sanatının örneklerini görme ve fotoğraflama şansını bulacağız. Sonrasında Azerbaycan'ın İslamiyet öncesi geçmişinde önemli bir yer tutan ve hala kültürel birer çekim merkezi olan Ateşgah (Ateş Tapınağı) nı ziyaret ediyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.
Ateşgah & Gobustan Turu: 70 USD Kişi başı)

 



3 Gün: BAKÜ – ŞEKİ

Kahvaltının ardından Bakü’nün yaklaşık 300 km kuzeybatısında bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Şeki’ye doğru hareket edeceğiz. Kafkasya dağlarının eteğinde yeşillikler içerisinde yer alan Şeki’de çok sayıda Kervansaray, kale, hamam ve diğer yapılar bulunmaktadır. Şeki şehir turu esnasında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Şeki Han Sarayını, 18. Yüzyılda inşa edilen, varlığını bugüne kadar sürdürebilen ender yapılardan Yukarı Kervansarayı görülecek yerlerden bazılarıdır. Şehir turu bitiminde serbest zaman verilecek ve ardından otelimize transfer olacağız. Konaklama otelimizde.



4 Gün: ŞEKİ - TİFLİS

Sabah kahvaltı sonrası Tiflis’e doğru yola çıkacağız. Tiflis’e varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Tiflis turumuzda Eski Tiflis'de bulunan Kükürt banyolarını ziyaret edeceğiz, turumuz sırasında birbirine çok yakın mesafelerde Gürcü Ortodoks, Ermeni Gregoryen kiliseleri, Osmanlı döneminin hatırası camiler ve Sinagogları bir arada görecek ve Tiflis'in dini ve kültürel zenginliğine tanıklık edeceğiz. Ardından 4. yüzyıldan kalma Narikala kalesine uğrayıp şehir turumuzu meşhur Rustaveli bulvarında Tiflis'in kozmopolitan atmosferini içimize çekerek tamamlayacağız. Tur sonrası otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.



5 Gün: TİFLİS – ERİVAN

Sabah kahvaltı sonrası Gürcistan ve Ermenistan sınırı olan Sadakhlo’ya doğru yola çıkıyoruz. Sınır işlemleri sonrasında Ermenistan’a giriş yapıyoruz. Dünyanın en büyük dağ göllerinden biri olan Sevan gölünde mola vereceğiz. Ardından Erivan merkeze varış ve otele geçiyoruz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: ERİVAN

Sabah kahvaltı sonrası Ermenistan’ın başkenti, kültür ve politik merkezi olan Erivan’da şehir turumuza başlıyoruz. Ermenistan’ın kadın sembolü olan Mayr-Hayastan heykeli, Madots ve Bagramian bulvarları, Konser Binası, Gök Cami, Başkanlık Sarayı, Parlemento Binası, Opera Binası, Cumhuriyet Meydanı ve de UNESCO Dünya Belleği Programı Listesi’nde yer alan, ortalama 17.000 antik el yazısına ve 300.000 civarında arşiv dokümanını bünyesinde barındıran Mastots Matenadaran Enstitüsü Erivan şehir turumuzun en önemli duraklarından olacaklar. Sonrasında Cascade Anıtı’na çıkarak Erivan’ın panoramik manzarasına şahit oluyoruz. Kendisini gösterirse Ararat (Ağrı) dağını bir de bu yakadan panoramik görme şansına sahip oluyoruz. Tur sonrası otele geçiyoruz. Konaklama otelimizde.



7 Gün: ERİVAN – DILIJAN – HAGHPAT - TİFLİS

Sabah kahvaltı sonrası Tiflis’e doğru hareket edeceğiz. Dilijan’a varışımızın ardından kısa bir mola vereceğiz. Ardından yolculuğumuza devam ederek, Haghpat’a varıyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Haghpat Manastırını ziyaret ediyoruz. Sonrasında Gürcistan sınırına doğru yola çıkıyor ve sınır işlemlerimizi yapıyoruz.  Tiflis ‘e varış ve otele yerleşme. Konaklama otelimizde.



8 Gün: TİFLİS - ISTANBUL

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Tiflis’e doğru hareket edeceğiz. Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuş. Yaklaşık 2 saat 30 dakikalık uçuşun ardından Istanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Programda belirtilen Havayolu ile belirtilen parkurda ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Belirtilen kategori otellerde oda + kahvaltı konaklama
  • Programda dahil olduğu belirtilen yemekler
  • Programda dahil olduğu belirtilen tüm geziler
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Türkçe Tur Liderliği Hizmeti (Biniş veya iniş Havalimanı'nda karşılar.)

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 150 TL Yurt dışı çıkış fonu (Seyahat tarihi öncesinde ilgili bankalara veya havalimanı Harç Pulu bankosuna yatırılmalıdır.), 
  • Vize Ücretleri (Ermenistan kapı vizesi SADECE bordo pasaportlulariçin kişi başı 10 USD, Yeşil Pasaportlular tur hareket tarihinden en az 30 gün önce başvuru yapılması gerekiyor)
  • Ekstra turlar
  • Seyahat Sigortası 
  • Kişisel harcamalar
  • Ek bagaj ücretleri

 



Tur Çıkış Şehri
  • İstanbul Havalimanı (05:00)
Notlar
10 – 17 Nisan 2021
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 10 Nisan Cumartesi saat 05:00  
10 Nisan TK 332 Istanbul  08:10  –  Bakü  12:00 
17 Nisan TK 383 Tiflis 17:25 – Istanbul 18:55
 
08 – 15 Mayıs 2021 (Şeker Bayramı)
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 08 Mayıs Cumartesi saat 05:00
08 Mayıs TK 332 Istanbul  08:10  –  Bakü  12:00 
15 Mayıs TK 383 Tiflis 17:25 – Istanbul 18:55

İptal Şartları
  • Genel şartlar ‘Tur Broşürü'nün ve ‘Tur Kayıt Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır, bağımsız düşünülemez.
    • Tur Programımız maximum 24 kişi le düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur satış temsilciniz ya da acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir. 
    • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda MNG Turizm misafirleri MNG Turizm sorumluluğundadır. 
    • Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir. 
    • Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz. 
    • Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate katılacak kişinin geçerli vizesi olsa dahi, yurt dışına çıkamaz ve pasaporta vize alım işlemi yapılamaz. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz. 
    • Pasaport polisi Türkiye gümrüklerinden çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan, veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat bitim tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir.6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. 
    • MNG Turizm geziye katılacak tüketicilerle, gemi, otel, taşıyıcı firmalar ve gezi ile ilgili diğer hizmetleri sunan her türlü üçüncü şahıs ile ve tüzel kişilikler nezdinde aracı konumundadır. Bu nedenle kendisine müracaat ile geziye kayıt olan tüketicilerin, Acente ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına; gösterilen araç programlarında, saatlerde, yerlerinde hazır bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, grev, terör, savaş ve savaş ihtimali bunlara veya benzer mücbir sebeplerden, ulaşım aracını kullananın kendi hatasından veya üçüncü kişilerin şahsi kusurlarından veya öngörülmez teknik hususlardan kaynaklanan her türlü aksaklıklardan, maddi, manevi hasarlı kazalardan konaklama eksik veya tesislerinin hatalı hizmetlerinden, Acente'nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. 
    • Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman yada havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, MNG Turizm’in yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check in sitesi var ise, check in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir. 
    • MNG Turizm; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde Continental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir. 
    • Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz. 
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. 
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir 
    • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından MNG Turizm sorumlu tutulamaz. 
    • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz tur lideri tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan toplu ulaşım araçlarından yaralanabilecekleri dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. 
    • Tur – Alan – Tur Lideri - Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail ve sözlü olarak yapılacaktır.
    • Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
    • Bu tura katılabilmek için tur bitiminden itibaren 6 ay geçerliliği olan YENİ TİP CHIPLI pasaport ve geçerli vize gerekmektedir. Gerekli evraklar listesini satış temsilcisinden talep edebilirsiniz. Pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

https://www.mngturizm.com/azerbaycan-gurcistan-ermenistan-turu-thy-ile-7-gece-asb100
MNG Turizm ve Ticaret A. Ş.
Gülbahar Mahallesi 5. Yıl Sokak No:6 İç Kapı No: 7 Profilo Plaza E Blok, Şişli / İSTANBUL
444 2000


Bu çıktı 17.04.2024 01:16 tarihinde verilmiştir. MNG Turizm ve Ticaret A. Ş. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.